Visszatekintő - október [2014]

Ez a 4. visszatekintő-rovat a blogomon, de eddig nem remekeltem - már ami az olvasás részét illeti a dolognak... :/ No igen, borzasztó lassan olvasok, ráadásul itt a "Könyved magyar legyen" elnevezésű molyos kihívás, ami miatt most leginkább a magyar írók könyveit vettem elő... Ezért kénytelen vagyok most felfüggeszteni ezt a blogos olvasósdit... :/ Mindenesetre ezúttal is kiválasztottam 3 könyvet az elmúlt hónap legolvasottabb könyvei közül, aztán csak reménykedni tudok, hogy sikerül még idén sort kerítenem ezekre is (eddig elég esélytelennek tűnik, de a remény hal meg utoljára, vagy mi...).

alice clayton faldöngető.jpgFaldöngető
[Alice Clayton]

Főleg az utóbbi időben úgy érzem, az Ulpius-ház nem igazán nekem való könyveket ad ki... :/ Ezek az erotikus irományok, minden mennyiségben, nekem már sok(kk)... Ezen mégis megakadt a szemem, és már kb. a megjelenése óta tervezem, hogy elolvasom - hát, remélem, végre sikerül odáig jutnom, hogy ez megtörténjen... :) (De az biztos, hogy ha végül mégsem fog tetszeni, iszonyat pipa leszek, hogy ennyit ácsingóztam a könyvre, hiába ... -.- Kissé tartok is ettől...)
"Caroline Reynolds magáénak tudhat egy fantasztikus, új lakást San Franciscóban, egy irigylésre méltó háztartási robotgépet… O-t viszont nélkülözni kénytelen (és itt most nem Oprah-ról van szó, kedves olvasók). Tervezői karrierje felfelé ível, irodája a kikötőre néz, egy bombasztikus cukkini kenyér receptje is az övé… de O-nak se híre, se hamva. Ott van neki Clive (a világ legaranyosabb cicája), a jó barátok, egy hatalmas ágy, csak O nem.
Azóta, hogy beköltözött új lakásába, az O nélküliség állapotát szexuálisan túlfűtött szomszédja tetőzi be, aki éjnek évadján olyan hangos faldöngetésben részesíti, amilyet még sosem hallott. Minden nyögés, náspángolás és… ez csak nem egy nyávogás volt? …hangsúlyozza a tényt, hogy nem csupán nem hagyják aludni, de még mindig meg van fosztva…, igen, helyes a tipp: O-tól is.
Majd belép a képbe Simon Parker (tényleg, Simon, kérlek, lépj be). Amikor a faldöngetés odáig fajul, hogy jóformán szó szerint kilöki a gazdáját az ágyból, Caroline, arcán kielégületlenséggel, rózsaszín bébidoll pizsamájában végre szemtől szembe kerül már sokszor hallott, de sosem látott szomszédjával. A késő éjjeli ütközet, nos, vegyes érzelmekkel zárul. Hmm! Ilyen vékonyka falak mellett, a feszültség bizony hatalmas…
Incselkedés, gúnyos megjegyzések, forró fürdőben lubickoló cicalányok a gyönyörű San Franciscó-i ég alatt – és ráadásként a legszexisebb almás pite, amely valaha készült. Mindez ott rejtőzik ebben az érzéki, szellemes, romantikus mesében."

susan ee angyalok bukása angelfall.jpgAngelfall - Angyalok bukása
[Susan Ee]

Érdekesnek tűnő fantasy-sztori - és sorozat! :) Reménytelenül sorozatmániás vagyok, azt hiszem...
"Hat hete már, hogy az apokalipszis angyalai alászálltak, és elpusztították a modern világot. Nappal az utcai bandáké a hatalom, de az éjszakákat a rettegés és a babona uralja. Mikor az angyalsereg harcosai tovaszállva magukkal ragadnak egy gyámoltalan kislányt, annak tizenhét éves nővére, Penryn bármit megtenne, hogy visszaszerezze a húgát. 
Bármit. Ha kell, akár arra is hajlandó, hogy alkut kössön egy ellenséges angyallal. 
Rafi félelmetes harcos, de most legyőzötten, szárnyaitól megfosztva, haldokolva hever a földön. Korszakokon átívelő háborúkban vívott győztes csatákat, most pedig egy éhezéstől legyengült tinilány kell, hogy megmentse az életét. 
Miközben átvágnak a sötétségbe és káoszba merült Észak-Kalifornián, csak egymásra támaszkodhatnak a túlélés érdekében. Kénytelenek együtt megtenni az utat, hogy eljussanak San Franciscóba, az angyalok erődítményébe, ahol a lány mindent kockára tesz, hogy megmentse a húgát, az angyal pedig kénytelen legnagyobb ellenségeinek könyörületességére bízni magát, hogy újra ép és egész lehessen."

helena silence enigma.jpgEnigma
[Helena Silence]

Az októberi visszatekintőm zárásaként maradok a Könyvmolyképző Kiadó könyveinél, és egy magyar szerző által írott könyvet választottam (teljes neve az írónak egyébként Balatoni Ilona). A történet első blikkre kissé sablonosnak tűnik, de nagyon kíváncsi vagyok, mit fog ebből a szerző kihozni. Úgyhogy ide vele! :)
"A szülei halála után Lena Wall a bűntudatban fuldokolva utazik sosem látott nagybátyjához, hogy új életet kezdhessen. Mélyen magába zárja a titkot, amely fokozatosan felemészti: képes lett volna megakadályozni a tragédiát, ha hallgat az álmaira. A meggyötört lány nem tud felejteni, amit csak súlyosbít feltartóztathatatlanul éledező képessége, mely örökre az őrületbe taszíthatja. Megtagadja önmagától az emberi érintés melegét, mert retteg a következményektől, de új gondviselője ráébreszti, nem kell többé rácsok mögé bújnia. Lena lassanként erősebb lesz, és igazi érzővé válik. Egyetlen érintéssel belelát múltba, jelenbe, jövőbe. Biztos támaszra, barátra lel, majd ott, ahol nem is képzelné, a szerelem is rátalál.
Sokáig úgy tűnik, minden egyenesbe jön, de aztán történik valami.
Egy kisfiú sikolya töri meg az erdő csendjét. Lena iszonyúan fél, de elhatározza, soha többé nem hagyja, hogy a szeretteit baj érje. Ha kell, a saját élete árán is megvédi az övéit."

Összegezve: 
- az eddigi visszatekintőkből még 11 könyv olvasásra vár
- elolvasva: 1 könyv

Amiket már olvastam (és az októberi legolvasottabb könyvek között van): 

Az éhezők viadala [Suzanne Collins]
A Szent Johanna gimi 1. - Kezdet [Leiner Laura]
A kiválasztott [Suzanne Collins]
Futótűz [Suzanne Collins]
The One - Az igazi [Kiera Cass]
Harry Potter és a bölcsek köve [J. K. Rowling]
A Szent Johanna gimi 2. - Együtt [Leiner Laura]
The Selection - A Párválasztó [Kiera Cass]
The Elite - Az Elit [Kiera Cass]
A Szent Johanna gimi 3. - Egyedül [Leiner Laura]
Harry Potter és a Félvér Herceg [J. K. Rowling]
Harry Potter és a Titkok Kamrája [J. K. Rowling]
A Szent Johanna gimi 4. - Barátok [Leiner Laura]
Rubinvörös [Kerstin Gier]
Harry Potter és a Főnix Rendje [J. K. Rowling]
Zabhegyező [J. D. Salinger]
Harry Potter és a Tűz Serlege [J. K. Rowling]
Harry Potter és a Halál ereklyéi [J. K. Rowling]
Harry Potter és az azkabani fogoly [J. K. Rowling]
Zafírkék [Kerstin Gier]
Az ember tragédiája [Madách Imre]
Tizenhárom okom volt... [Jay Asher]
Smaragdzöld [Kerstin Gier]
Easy - Egyszeregy [Tammara Webber]

Címkék: =visszatekintő=

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr856861719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása