Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 4. - Barátok

szjg4 barátok.jpg

"A neve, merthogy Virág halának kell név (nem is akármilyen), végül Peace lett. Ha így folytatja szegény hal terrorizálását, akkor hamarosan Rest in Peace lesz a neve."

"Reni és Virág ismét nagyon jó barátok a nagy konfliktus után. Virág nemcsak Doriánnal szakított, hanem emós külsejével is: mostantól vidám cuccokban jár, és még a szemüvegét is hajlandó hordani.
Reni igyekszik kihasználni minden percet, amit Arnolddal tölthet, ám Cortez ezt egyáltalán nem nézi jó szemmel, ezért a két fiú között egyre nő a feszültség…
Mindezek mellett fontos szerepet kap még a második félévben egy mangakiállítás, Ricsi új robogója, Cortez nagymamája, egy éjszaka a Balaton-parton és az iskolai könyvtár…
Az osztály továbbra is a „legbalhésabb” társaság az iskolában, és a tanulásban sem jeleskednek. A sok panasz miatt még a nyár eleji párizsi csereutazás is veszélybe kerül…"

Még mindig szeretem ezt a sorozatot. :) Mondjuk azt sajnálom, hogy mikor a könyv vége felé jártam, épp akkor néztem meg az Awkward első évadát (ami egyébként nem tetszett, sőt, inkább felháborított…), így egy-egy könyvrészről akaratlanul is mindig eszembe jutott az Awkward (Jenna=Reni, Tamara=Virág, Matty=Cortez, Jake=Arnold – mármint nem úgy egészében, csak némely tekintetben). 
Alapsztori: Még mindig bámulatosnak tartom, hogy mennyire az ujjai köré tudja csavarni ez a sorozat az olvasókat. :) Pedig igazán nincs benne semmi különleges, csupán hétköznapi történet egy csapat tiniről, mégis… 
Kedvenc szereplő: Arnold (valószínűleg sosem fogom megbocsájtani az írónőnek, hogy kitette a szűrét a sorozatból), Kinga (imádom, hogy ennyire idegbajos :D), és még Virág is, bár ő már nem annyira, mint korábban (a diliségét azért még mindig díjazom :) ). Petit is kedveltem, vele szerintem én is jóban lettem volna. :) 
Akit nem kedveltem: Cortez… (és ne gyertek vele, hogy majd megkedvelem, mert ha 4 rész alatt nem sikerült, szerintem később se fogom), Viki (szánalom ez a csaj… Külsőre mondjuk végig Taylor Momsen jutott róla eszembe). 
Kedvenc rész: az elején, mikor Robi és Andris jelszót kértek a társaiktól a terembe való bejutáshoz :DD; osztálykirándulás; Reni és Cortez a motoron, Reni és Arnold a sulikönyvtárban *-* (mondjuk ezt részben utálom is, hogy mindenből az sül ki, hogy nincs igazi barátság fiú és lány között… bár saját tapasztalatokból kiindulva azért van benne valami…) 
Felmerült kérdések: 
• Hogy lehet az, hogy Ricsinél 10. év végén még volt kinn olyan könyvtári könyv, amit még 9.-ben kölcsönzött ki? :/ Nálunk mindig beszedte a könyvtáros év végén a kint lévő könyveket, addig senki nem mehetett nyári szünetre. 
Mellesleg majdnem minden filmben/könyvben, ahol könyvtáros szerepel, tutira könyvtárosnéni van. Miért pont néni (miért nem bácsi)? Vagy miért nem valami fiatal nő? Ha könyvtáros valaki, akkor kötelező öregnek lennie? (Bár, mire munkát kapok ezzel a szakkal, lehet, hogy már én is néni leszek..) 
• Miért nincs az A osztályban egyetlen említésre érdemes fiú sem? Szinte az összes lányt ismerjük (ami okés, mert ugye Reni is lány, kicsit riválisokat is lát bennük), de hogy Cortezék közül pl. senki nincs jóban az A-ból egyik fiúval sem, ez azért érdekes… 
• Cortez mitől ennyire menő 9.-es koruk óta? Attól, hogy Amerikában született? Vagy mégis mitől? Mert igazából semmi különlegeset nem csinál, nem szerkeszti a suliújságot, nem tagja a sulirádió legénységének sem, akkor mégis mitől számít annyira nagyon menőnek, hogy a fél SZJG ott akar lenni a szülinapi buliján és mindenki vele akar barátkozni? Passz. 
• Mi köze a sulinak ahhoz, hogy két diák sulin kívül összeverekedett? Oké, hogy a srác számláján már elég sok terhelő dolog volt, de a verekedés után kitenni a szűrét a suliból, aminek egyébként köze nem volt az iskolához, ez szerintem túlzás… (Ilyen alapon nálunk az osztály felét sorban csaphatták volna ki a sulinkból…) 
• Reninek miért nincs korábbról egyetlen barátja sem? Oviból ismert barátnő, volt szomszéd, akárki? Ez olyan hihetetlen… Mintha 14 éves koráig a Marson élt volna, tökegyedül… (Mellesleg nem is tudunk semmit a korábbi életéről, vagy hogy volt-e már szerelmes, vagy bármit… Szerintem ő 14 éves korában született, és kész.) 
Befejezés: Ó, igen. Nagyon kellett ez a nyakláncos-gyűrűs dolog még így a végére (épp mikor elhatároztam, hogy addig nem folytatom a sorozatot, míg saját példányt nem tudok venni az 5. könyvből).

Sorozatrész: A Szent Johanna Gimi #04

Kiadó: Ciceró

Oldalszám: 444

Olvastam: 2014.06.12.

Osztályzat: 5/5

Címkék: humor iskola ifjúsági 5* naplóregény |Leiner Laura| ¤Ciceró¤ #magyar szerző# -2014-

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr836674873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása