J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
"(…) ne bízz meg semmiben, ami gondolkodik, de nem látni, hogy hol tartja az eszét!"
"Harry Potter varázslónak született. Második tanéve a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában éppen olyan eseménydúsnak bizonyult, mint amilyen az első volt. Lekési a különvonatot, így barátai repülő autóján érkezik tanulmányai színhelyére. S a java csak ezután következik…"
A Harry Potter-könyvek szeretették meg velem az olvasást.Ezután már bármit nagyobb kedvvel olvastam. Gőzöm sincs, hogy mi az,ami annyira megfogott bennük, de örülök,hogy így történt.:)
——————————————————————————————————————————–
Újraolvasás után (2012.08.24.):
Imádtam. Biztosan nem utoljára olvastam újra, egyszerűen képtelen vagyok betelni velük. :)
Lassan hagyománnyá vált anno, hogy minden karácsony és születésnapom alkalmával megkaptam egy-egy részét a HP-könyveknek (ezt a Titkok kamráját születésnapomra kaptam, nagyimtól, a többit viszont már a szüleim szerezték be, mert folyton ezt kértem tőlük =) ).
Könyv kontra film:
– a filmből kihagyták a kakas és a Baziliskus közötti kapcsolatot
– a filmben jobban tetszett a végén Dobby, Harry és Lucius jelenete (SPOILER! -> ott Harry a naplóba rejtette a zokniját, míg a könyvben úgy volt megírva, hogy a zokniba dugta bele a naplót…. Előbbi verzió jobban tetszett, hisz így észrevétlenebbül tudta Harry a tervét megvalósítani).
Sorozatrész: Harry Potter #02
Kiadó: Animus
Oldalszám: 316
OIvastam: (2009 előtt)
Újraolvasás: 2012.08.24.
Osztályzat: 5/5
Címkék: iskola fantasy ifjúsági mágia varázsló boszorkány 5* kalandregény filmadaptáció ¤Animus¤ |J. K. Rowling| -2009 előtt- -2012- #angol szerző#-
2013.09.15. 15:06
-
**Valcsa**
- szólj hozzá
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.