Kiera Cass: The Selection - A Párválasztó

párválasztó 1.jpg

"- Nagyon sajnálom, America. Én nem…- Valami átfutott az arcán. - Ez az a pillanat, amikor meg kell paskolnom a válladat? 
Tétovázása miatt elmosolyodtam. - Igen. Most csodás lenne. 
Éppoly kétkedőnek tűnt, mint korábban, de ahelyett, hogy megveregette volna a vállamat, előrehajolt és átölelt. 
- Így csak anyámat szoktam megölelni. Ezt jól csinálom? - tudakolta. 
Felnevettem. - Szerintem egy ölelést nehéz elrontani."

Harmincöt lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik. A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással. America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz küzdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan. Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna.

Tényleg olyan jó, mint ahogy mondják. :) 
Pedig tartottam tőle, hogy nekem tuti nem fog tetszeni, mert ritka az olyan romantikus regény, ami az ujjai köré tud csavarni. Hát ennek most sikerült. :) 
Imádtam a stílusát (gördülékeny, humoros, kicsit az Időtlen szerelem trilógiára emlékeztetett) és a történetet is (harmincöt lány, de csak 1 nyerhet, akiből aztán hercegnő lesz, és minden gondja egy csapásra megszűnik – na erről meg Az éhezők viadala jutott eszembe. Mármint hogy kasztok vannak, sokan küzdenek ugyanazért a célért, egyre kevesebben vannak, közben a tévé is közvetíti az eseményeket, stb… Meg hogy a főszereplő America 2 srác között őrlődik, csakúgy, mint Katniss…). 
Alapsztori: ötletes. Mondjuk kicsit olyan, mint a „Nagy Ő” c. műsor… :D De tetszik, mert könyvben eddig még ilyennel nem találkoztam. :) 
Kedvenc szereplő: America (a neve mondjuk szörnyű, nem tudom, miért pont ez… :/), Maxon (ő néha annyira p.p.-ként viselkedett, hogy már bosszantott… Bár ez magyarázható azzal, hogy még fiatalka, és a nőkkel kapcsolatban maximálisan zöldfülű), May (Mer húga) 
Akit nem kedveltem: Celeste, Lucy, Marlee 
Kedvenc rész: mikor America levonul a szobalányaival a menedékbe; Mer és Maxon első hivatalos beszélgetése, és a fülcimpahúzogatások :)) 
Ami nem tetszett: 
– mikor a lázadók betörtek, széttépkedték Mer fényképeit… Ez azért jó nagy baromság, ha belegondolunk… Ott loholnak a sarkukban a palotaőrök, szóval sietniük kell amúgy is, ráadásul a lázadók még keresnek is valamit nagyon a kastélyban, de arra azért szakítanak időt a lázadók, hogy egy olyan (a királyi családhoz képest) jelentéktelen személy, mint egy Kiválasztott fotóit tépkedjék, hobbizásból… Még ha azt írta volna az írónő, hogy pl. sáros cipővel összetaposták a képeket, akkor azt mondom, hogy oké, mert a jövés-menés és a szoba feldúlása közepette az előfordulhatott volna akaratlanul is, de széttépkedni….? 
– tulajdonképpen a lányokat sem igazán sikerült megismerni, zöméről semmit se tudtunk, és ezt azért fájlaltam kicsit… Így tényleg nagyon arra megy ki a játék, hogy úgyis Americát fogja választani a herceg, mert a többieket az olvasókkal sem ismerteti meg az írónő, szóval mellékesek… Azt is furcsállom, hogy miért csak Marlee-val lett igazán jóba Mer, miért nincs még rajta kívül 2-3 lány, akivel lóghatna napközben… 
– elvileg a jövőben járunk, csak akkor nem értem, miért nincsen benne egyetlen spéci kütyü se… Holott a világ szinte óráról órára is rengeteget változik, elég ha arra gondolunk, hogy okostelefonok sem régóta vannak, manapság meg szinte már totál természetes, és itt az „okosszemüveg” is… 
Befejezés: ó, Mer, eldönthetnéd, hogy mit akarsz…. :/ Egyébként ennél durvább függővégre számítottam. Mindenesetre így is alig várom, hogy belekezdhessek a következő könyvbe. :) 
Borító: 5/5* Csodaszéép! *-*

Sorozatrész: A Párválasztó #01

Kiadó: GABO

Oldalszám: 360

Olvastam: 2014.08.07.

Osztályzat: 5/5

Címkék: sorozat ifjúsági romantikus 5* disztópia ¤GABO¤ #amerikai szerző# -2014- |Kiera Cass|

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr986634181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása