Visszatekintő - szeptember [2014]

A molyok ebben a hónapban is sok érdekes könyvet olvastak, elég nehéz kiemelni közüle 3 olyat, amire én is igényt tartok. Mindenesetre megpróbálkozom vele. :)
(A júliusi visszatekintő-rovatból azóta sikerült elolvasnom a Virágot Algernonnak-ot, és folyamatban van a Csillagainkban a hiba.)

bad girls dont die a rossz lányok nem halnak meg katie alender.jpgBad Girls Don't Die - A rossz lányok nem halnak meg
[Katie Alender]

Nyitom is egy viszonylag új kiszemeltemmel. A fülszöveg nagyon felkeltette az érdeklődésemet, én bukok az ilyen sztorikra, úgyhogy jöhet - minél hamarabb! :)
"A szenvedélyt csupán egy hajszál választja el a megszállottságtól…
Alexis kishúga, Kasey megszállottjává válik egy antik babának, de Alexis nem igazán foglalkozik a dologgal, mert Kasey egyébként is elég fura. Ami azt illeti, Alexist is furának tartják az iskolatársai és a szülei, sőt, még a saját goth haverjai is. A dolgok egyre különösebbek lesznek, amikor a régi házban, ahol a lányok laknak, különös dolgok történnek: ajtók nyílnak ki és csukódnak be maguktól, a víz felforr a meggyújtatlan gázon, és a kikapcsolt légkondicionáló úgy lehűti a levegőt, hogy látszik az ember lehelete is.
És Kasey is megváltozik. Kék szemei zölddé válnak, elkezd régiesen beszélni és több óra is kiesik az emlékezetéből. A legnyugtalanítóbb azonban Kasey ellenséges viselkedése: az addig kedves, babaszerető kislány eltűnik, az új Kasey pedig dühös. Alexis az egyetlen, aki megállíthatja a húgát – de mi van, ha a zöldszemű lány már nem is Kasey?
Mit tennél, ha a várost halálos veszély fenyegetné, de senki sem hinne neked?"

rick riordan a villámtolvaj.jpgA villámtolvaj
[Rick Riordan]

A második számú kiszemeltem a listából A villámtolvaj. Elég régóta olvasásra vár már szegény, úgyhogy ideje lenne elolvasni - aztán megnézni a filmet (párommal már jóideje készülünk rá, de nem akartam addig megnézni, míg el nem olvasom a könyvet. Úgyhogy hajrá!)
"A tizenkét éves Percy Jacksont eltanácsolják az iskolából. Megint. 
Bármennyire igyekszik, úgy tűnik, képtelen távol tartani magától a bajt. De tényleg szó nélkül végig kell néznie, ahogy egy kötekedő kölyök molesztálja a legjobb barátját? Tényleg nem szabad megvédenie magát az algebratanárnővel szemben, amikor az szörnyeteggé változik és meg akarja ölni? 
Természetesen senki nem hisz Percynek a szörny-incidenssel kapcsolatban; abban sem biztos, hogy magának hisz. Egészen addig, míg a Minótaurusz be nem kergeti a nyári táborba. 
Hirtelen mitikus lények járkálnak ki-be a lakokba és Percy görög mitológia könyve megelevenedik. Rájön, hogy az olimposzi istenek a huszonegyedik században is élnek. Sőt, ami ennél is rosszabb, felbosszantotta őket: Zeusz villámát ellopták, és Percy az első számú gyanúsított. 
Percynek mindössze tíz napja van arra, hogy megtalálja és visszaadja a Zeusztól ellopott holmit, és békét teremtsen a háborúságban álló Olimposzon."

timur vermes nézd ki van itt.jpgNézd ki van itt
[Timur Vermes]

Végezetül pedig ezt választottam: érdekes történet a történelem egyik leghírhedtebb alakjának "feltámasztásával". Mindenképpen must have! :)
"
2011. nyara. Berlin közepén egy üres telken, katonai egyenruhában egy ötvenhat esztendős férfi ébredezik: Adolf Hitler. Amit talál: béke, demokrácia, rengeteg külföldi és egy női kancellár… Ebben az új világban a tőle elvárható fanatikus hittel új karrierbe kezd a televízióban.
Timur Vermes káprázatos szatírájának Hitlere nemcsak végtelenül komikus figura, de ijesztően valóságos is. Meghűl az ereinkben a vér, hogy milyen könnyen megtalálja a helyét egy cinikus, gátlástalan világban, ahol a demokrácia hosszú évtizedei után a demagógia, a nézettségi adatok és a like-gombok nyomogatása vezérli a közéleti cselekvést. A könyv a megjelenése óta töretlen sikert arat Németországban, olvasók százezreit bűvölte el, és a világon szinte mindenütt az idei év egyik legjobban várt megjelenéseként beszélnek róla."

Összegezve:
- az eddigi visszatekintőkből még 8 könyv olvasásra vár
- elolvasva: 1 könyv

Amiket már olvastam (és a szeptemberi legolvasottabb könyvek között van): 

A Szent Johanna gimi 2. - Együtt [Leiner Laura]
A Szent Johanna gimi 1. - Kezdet [Leiner Laura]
A Szent Johanna gimi 3. - Egyedül [Leiner Laura]
Harry Potter és a bölcsek köve [J. K. Rowling]
A kiválasztott [Suzanne Collins]
A Szent Johanna gimi 4. - Barátok [Leiner Laura]
Harry Potter és a Titkok Kamrája [J. K. Rowling]
Az éhezők viadala [Suzanne Collins]
Rubinvörös [Kerstin Gier]
Futótűz [Suzanne Collins]
Harry Potter és az azkabani fogoly [J. K. Rowling]
Harry Potter és a Félvér Herceg [J. K. Rowling]
Harry Potter és a Tűz Serlege [J. K. Rowling]
Harry Potter és a Főnix Rendje [J. K. Rowling]
Harry Potter és a Halál ereklyéi [J. K. Rowling]
Zabhegyező [J. D. Salinger]
Twilight - Alkonyat [Stephenie Meyer]
The Selection - A Párválasztó [Kiera Cass]
Virágot Algernonnak [Daniel Keyes]

 

Címkék: =visszatekintő=

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr626751137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása