Visszatekintő - november [2014]

Ezúttal is készültem 3 könyvvel, ami leginkább felkeltette az érdeklődésem a moly.hu novemberi legolvasottabb könyvei közül. Fene se tudja, miért, de sikerült mindhármat a Könyvmolyképző Kiadó kiadványai közül kiválasztanom (ehh, ennyi k-betűs szót egy rakáson! :D). Talán azért, mert mostanában egyre több olyan könyvet találok a felhozatalukban, ami megmozgat bennem valamit, és rám tör a vágy, hogy szívesen olvasnám. Mindenesetre meglátjuk, hogy erre mikor kerül sor, addig is fenem rájuk a fogamat tovább... :)

a napszemű pippa kenn.jpgA napszemű Pippa Kenn

[Kemese Fanni]

Végtelenül szimpatikus, hogy a könyv írója nem bújt mindenféle hangzatos írói álnév/nicknév mögé a könyve kiadásakor, hanem a keresztnevét megtartva csak a vezetéknevén módosított (úgy, hogy az még mindig simán beillene egy magyar családnévnek). Attól, hogy egy író nem mer saját magyar név alatt kiadni könyvet, teljesen olyan érzésem van, mintha manapság hazánkban már nem lehetne egy jó könyvet egy "hagyományos" magyar névvel eladni, mintha akkor nem venné meg az ember, ha első blikkre látja, hogy ezt egy magyar írta... Erre Fanni most rácáfol, ugyanis ez a könyv így is nagy népszerűségnek örvend (így is, hogy pl. nem "Angel Shadow" néven adta ki...) olyannyira, hogy nemrégiben már a második része is megjelent. Engem meg már veszettül érdekel, hogy mi is ez a könyv valójában, úgyhogy mivel most amúgy is elég nagy a lemaradásom a "Könyved magyar legyen! 20+3" moly-kihívásban, így kortársként mindenképpen el szeretném a kihívás keretein belül még idén olvasni ezt a könyvet. *nagyon izgatott*
"Pippa bármit feláldozna az élő emberi beszédért, vagy egy érintésért. 
Az erődházban a napok egyformák, és társaságot csak színes digitális magazinok adnak. Az erdőt a biológiai katasztrófa áldozatai uralják, akik gyűlölik a szépséget és emberséget, az elveszett életük nyomait. Bármikor megölnék Pippát. 
Pippa tizenhetedik születésnapján döbbenetes dolog történik. Vajon megváltozhat az élete? Létezhet számára a szerelem egy ilyen zord világban? Mit jelent a társ? És mit jelent a bizalom?"

ELOLVASVA!

oh, boy!.jpgOh, boy!

[Marie-Aude Murail]

Mocskos fantázia ide vagy oda, de a címe alapján én egyből valami erotikus regényre asszociáltam. És mennyire mellélőttem! Legelőször a Blogturné Klub játékán futottam össze ezzel a könyvvel, és a bejegyzéseket olvasva egyből fel is keltette a figyelmemet, és hihetetlenül vonz azóta is ez a könyv. Úgy érzem, ezt a könyvet én szeretném. Alig várom, hogy olvashassam!
"Három testvér néhány órája magukra maradt a világban, de megesküdtek, hogy soha senki nem választhatja el őket egymástól. A legidősebb Siméon, tizennégy éves. Cingár, barna szemű. Különleges ismertetőjele: intellektuálisan koraérett, már az érettségire készül. A középső Morgane, nyolcéves. Barna szemű, elálló fülű, osztályelső. Különleges ismertetőjele: a felnőttek minduntalan elfeledkeznek a létezéséről. A legkisebb Venise, ötéves. Kék szemű, szőke, elragadóan bájos. Olyan kislány, amilyet mindenki szeretne magának. Különleges ismertetőjele: forró szerelmi történeteket játszik el a Barbie babáival. A Morlevent gyerekek nem hajlandók a sorsukat az első jöttment szociális asszisztensre bízni. Az a cél hajtja őket, hogy kikerüljenek a gyermekotthonból, ahová elhelyezték őket, és családra leljenek. Két személy lehetne a gyámjuk. Csakhogy eleinte egyiknek sem fűlik hozzá a foga. Aztán meg egyszerre mindkettőnek. De az egyik nem túl rokonszenves, a másik meg felelőtlen, ráadásul… Ja igen! És ez a két személy ki nem állhatja egymást."

ELOLVASVA!

nyugalom tengere.jpgThe Sea of Tranquility - Nyugalom tengere

[Katja Millay]

Ebben a könyvben már kevésbé vagyok biztos, hogy tetszene (a felső kettő szinte tuti, hogy tetszeni fog). Olvasva a fülszövegét eléggé "Easy - Egyszeregy" érzésem van, azt a könyvet meg nagyon nem szerettem... :/ De azért remélem, hogy tévedek, mert a borítója nagyon megfogott ennek a könyvnek, és muszáj elolvasnom, slussz-passz!
"
A két és fél évvel ezelőtti, kimondhatatlan tragédia óta Nastya Kashnikov csupán az árnyéka régi önmagának. Másik városba költözik, elhatározva, hogy titokban tartja sötét múltját, és senkit sem enged közel magához. Terve azonban kudarcot vall, amikor azon kapja magát, hogy megmagyarázhatatlanul vonzza az egyetlen személy, aki ugyanolyan elszigetelt, mint ő maga: Josh Bennett.
Josh története nem titok. Minden szerettét elveszítette, így tizenhét éves korára senkije sem maradt. Akinek a neve egyet jelent a halállal, azt mindenki igyekszik elkerülni. Nastya kivételével, akit nem riaszt el a fiú, sőt, előbb-utóbb élete minden területére bebocsátást nyer. Ám miközben a kettőjük közti tagadhatatlan vonzalom egyre erősödik, Joshban felmerül a kérdés, vajon megtudja-e valaha is Nastya titkát – és hogy egyáltalán meg akarja-e tudni.
A Nyugalom tengere gazdag, erőteljes és zseniálisan kidolgozott történet egy magányos fiúról, egy érzelmileg sérülékeny lányról és arról a csodáról, ha kapunk még egy esélyt."

Összegezve: 
- az eddigi visszatekintőkből még 14 könyv olvasásra vár
- elolvasva: 1 könyv

Címkék: =visszatekintő=

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr1006950275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása