Erich Kästner: Emil és a detektívek

emil és a detektívek.jpg

"– Én vidéki vagyok – mondta Emil. – Most jövök a pályaudvarról. 
– A pályaudvarról? Azért viseled ezt a hülye ruhát? 
– Vond vissza! – mondta Emil. – Különben úgy kupán váglak, hogy tetszhalottnak néznek."

"Adva van egy sötétkék ünneplős iskolás fiú – nem szereti az ünneplő ruhát –, egy Kalapocska nevű berlini lányka – ez a csúfneve –, továbbá egy Berlinig közlekedő vonat fülkéje – itt szokott kezdődni a bonyodalom. Az ismeretlen tényező: egy keménykalapos úr – nézzünk csak alaposan a körmére. A többi tényezőnek elég csak a nevét említenünk: egy szálloda a téren, valahol Berlinben, na meg egy kis bankfiók. Ha ezeket a tényezőket egymással kapcsolatban hozzuk, a megoldás a világirodalom egyik legismertebb gyermekregénye lesz, izgalmas krimi, a felnőtt krimik szabályai szerint alakulva, de mégis túlnőve azokon, hiszen éltető eleme a humor, a Kaland. Rajta, nyomozzunk együtt Emillel, de valahogy el ne felejtsünk közben nevetni!"

Évekkel ezelőtt még nagybátyámtól kértem kölcsön ezt a könyvet. Abszolút nem bánom, mert jó kis olvasmány. :) Ráadásul ugyanilyen fedője volt, mint ami itt van a fülszöveg fölött. :D Jó újra látni :-] Számomra ez egy erős 4.5 ^^

Kiadó: Móra

Oldalszám: 128

Olvastam: (2009 előtt)

Osztályzat: 5/4,5

Címkék: ifjúsági kalandregény 4.5* ¤Móra¤ |Erich Kästner| -2009 előtt- #német szerző#

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr745476231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása