Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban

rejtelyes_eltunesek_a_holdvilagban.jpg

"– Számba veszem az összes háztáji jószágot.
Ophélie-nak nevethetnékje támadt a gondolatra, hogy Thorn óriási pincsiket és dakszlikat osztályoz, de amikor ráeszmélt miért csinálja, a rémülettől menten elkerekedett a szeme.
– Csak nem akarja…
– Minden megoldási lehetőséget meg kell vizsgálnom az éhínség elkerülésére – felelte, miközben megnézte az óráját. – Ha csak rajtam múlna, elsőként a leginkább elhájasodott minisztereket áldoznám fel, de az emberevést a törvény tiltja, még a Sarkon is."

"2017 egyik legnagyobb ifjúsági könyvsikere, A tél jegyesei végre folytatódik! A Tükörjáró-sorozat második részében a Sark kegyetlen világába száműzött Ophélie hirtelen az érdeklődés középpontjába kerül. Nemcsak különleges képességeire derült fény, hanem arra is, mekkora fenyegetést jelent ellenségei számára. Nincs más választása, minthogy saját maga leplezze le az udvari intrikákat. Ebben a különösen veszélyes helyzetben pedig csak titokzatos vőlegényére, Thornra számíthat. Eközben rejtélyes eltűnések tartják izgalomban az udvart, Ophélie pedig hirtelen egy nyomozás kellős közepébe csöppen, amelynek végén talán megtalálhatja az igazságot a Délibábosok keltette illúziók mögött."

Lassan haladtam vele, de ez ne tévesszen meg senkit, mert bizony ez, a második rész is nagyon jó volt (már csak több idő kellett volna, hogy nagyobb megszakítások nélkül olvashassam, mert amúgy nagyon olvastatta volna magát…). Igaz, alapvetően is elég vaskos könyv, de abszolút indokolt, mert annyi esemény történik benne, mint sok más könyvsorozatnál 3 rész alatt – így persze egy percig sem hagy unatkozni a könyv. :)
Kérdéses volt, hogy mennyire lesz függővége, mert az eltűnések mellett még sok más dolgot behoztak a történetbe, de végül mesterien kifutott az összes kusza cselekmény-vonal 1 szálra; ebben a világban valóban nem lehet tudni, hogy ki az, akiben bízhat az ember, de nem mondanám különösebben meglepőnek a végkifejletet.
Tetszett, hogy ennyi karakterrel dolgozott az írónő, és hogy mindegyikük felejthetetlen és összetéveszthetetlen egyéniség. :) Ophélie és Thorn személyében pedig újabb kedvenc könyves párost avattam, szerettem a közös jeleneteiket. :))

Sorozatrész: A tükörjáró #02

Kiadó: Kolibri

Kiadás éve: 2019

Oldalszám: 660

Olvastam: 2020.03.03.

Osztályzat: 5/5

---------------------------------------------------------

Eredeti cím: Les disparus du Clairdelune

Eredeti kiadás éve: 2015

Címkék: sorozat család regény barátság fantasy ifjúsági rejtély romantikus mágia steampunk nyomozás 5* kalandregény low fantasy #francia szerző# női főszereplő /2019-es kiadás/ -2020- =könyvajánló= ¤Kolibri¤ |Christelle Dabos|

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr3715810696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása