Hamarosan... [2019/1]

Idén efféle csemegézős bejegyzés még nem volt, úgyhogy épp itt az ideje - így Könyvhét alkalmával meg pláne eléggé sok könyv jelent meg, vagy csak fog megjelenni. A lényeg, hogy ezek azok, amiken így vagy úgy, de megakadt a szemem, és szívesen olvasnám őket. :)

Mutatom is rögtön az első csapatot. Egyelőre ők állnak megjelenés előtt - némelyik pedig máris kapható a könyvesboltokban:

covers_551704.jpg

A szabadság illata / Georgia Hunter

Alexandra, 480 oldal, puhatáblás, megjelenés: június 28.
címkék: holokauszt, családregény, zsidóság, igaz történet alapján, 2. világháború
Fülszöveg:
"1939-et ​írunk. A Kurc család három generációja a zsidókat sújtó intézkedések ellenére megpróbál normális életet élni. Ám amikor utoléri őket a háború valósága, a feldúlt kontinensen a szélrózsa minden irányába szétszóródva kell megtalálniuk a szabadság felé vezető útjukat. Megingathatatlan élni akarásukban és a félelemtől hajtva, hogy sohasem látják viszont egymást, a Kurc család tagjai kénytelenek a reménységre, találékonyságra és belső erejükre hagyatkozni.
A hihetetlen, igaz történeten alapuló regény a háború előtti Párizs dzsesszklubjaitól a szibériai Gulag borzalmáig követi a családtagok útját, miközben menekülnek, börtönben sínylődnek vagy harcolnak. A szabadság illata tanúságtétel arról, hogy az emberi lélek a legsötétebb időkben is képes túlélni és győzedelmeskedni. GEORGIA HUNTER tizenöt éves volt, amikor megtudta, hogy a családtagjai holokauszttúlélők. Nekilátott, hogy feltárja felmenői lenyűgöző történetét; idős rokonokkal beszélgetett, levéltárakban kutatott, adatokat gyűjtött. Ebből a munkából született A szabadság illata. A szerző blogján számtalan érdekes kiegészítő információ és dokumentum található a könyvről és a családról: https://georgiahunterauthor.com"
Az ok, amiért érdekel a könyv: A holokausztról valószínűleg nem lehet elég könyvet írni és olvasni. Mindig megdöbbent, hogy vannak, akik tagadják, mindennek ellenére, hogy ennyi tanú van rá mai napig, és vannak dolgok, amiket nem lehet szőnyeg alá söpörni, akárhogy is próbálják... Családregény, 2. világháború, és úgy nagyjából ennyi elég is ahhoz, hogy akarjam ezt a könyvet. Már csak azért szurkolok, hogy méltóképpen legyen megírva...

Túlélők / Kate Furnivall

I.P.C., 400 oldal, puhatáblás, megjelenés: június 18.
címkék: háború, történelmi regény
Fülszöveg:
"Zseniális történet szerelemről, veszélyről, bátorságról és árulásról.
1945. Németország. Klara Janowska és a lánya, a tízéves Alicja heteken át gyalogoltak, hogy eljussanak a Graufeld nevű, kitelepített személyek számára nyitott táborba. A zsúfolt, mocskos és veszélyes körülmények között a másik háromezer-kétszáz táborlakóval együtt, ők még a szerencsések közé tartoznak. Túlélték a háborút, és most mindent elkövetnek, hogy egy nap otthont teremthessenek maguknak a háború utáni világban. Ám mikor Klara felismer egy férfit a táborban, akiről azt hitte, hogy már csak a múltja egy része, megkezdődik a halálos macska-egér hajsza. A férfi pontosan tudja, mit tett Klara a háború idején, hogy megmentse a lányát. Klara pedig ismeri a férfi valódi személyazonosságát. Képesek lesznek egymás mellett élni, és megőrizni a másik titkát? Mi lesz a hallgatásuk ára? És vajon kijut-e bármelyikük is élve a táborból?"
Az ok, amiért érdekel a könyv: Egyrészt mostanában a történelmi regényekre nagyon is fogékony lettem. Másrészt Kate Furnivall-tól már időtlen idők óta készülök végre olvasni, szóval akár ezzel is kezdhetném.

Az elmúlt napok könyvesboltja / Amy Meyerson

General Press, 440 oldal, megjelenés: augusztus 13.
címkék: család, könyvesbolt, női főszereplő
Fülszöveg:
"„Rendkívül ​szórakoztató… Egyszerre találós kérdés, rejtély, családi dráma és egy könyvesboltszerető ember álma, sőt még ennél is több.” – Aimee Bender, A citromtorta különös szomorúsága szerzője
Miranda Brooks sosem fogja elfelejteni a tizenkettedik születésnapját. Ekkor veszett össze ugyanis az anyja és az imádott nagybátyja, a különc Billy. A lánynak fogalma sincs arról, mi vezethetett a szóváltáshoz, amely végül mindent megváltoztatott.
Attól kezdve nem látta többé a nagybátyját, így sok-sok év múltán, Billy halálakor meglepődve értesül arról, hogy a férfi ráhagyta a Los Angeles-i könyvesboltját. Mirandának nemcsak a csőd szélén álló üzlet irányításával és a meglehetősen ellenséges boltvezetővel kell megbirkóznia, de a végére kell járnia a nagybátyja utolsó kincsvadászatának is. A férfi ugyanis nyomokat hagyott hátra számára a könyvesbolt polcain sorakozó könyvekben, amelyek révén nemcsak a férfi élettörténete tárul a lány elé, hanem az is, miért szakadt ketté a családja azon a végzetes születésnapon.
Amy Meyerson regénye lírai történet családról, szeretetről és a közösség gyógyító erejéről, valamint arról, hogyan formál minket a személyes történelmünk azzá, akik vagyunk."
Az ok, amiért érdekel a könyv: Hát mert könyvesbolt! :D Van olyan könyvszerető ember, aki nem olvas szívesen könyvboltokról? :)) Szerintem nincs, úgyhogy ez tuti recept egy könyvcímhez/tartalomhoz. :)) No de ezen túllépve: kalandos családregényre számítok, a (jó értelemben vett) különc figurákat amúgy is szeretem, remélem, Billy is ilyen lesz, és érdemes lesz az életéről olvasni. :)

covers_551230.jpg
Sárkánylány / Liz Flanagan

Metropolis Media, 352 oldal, megjelenés: június 16.
címkék: fantasy, meseregény, mágia, sárkány, felnőtté válás
Fülszöveg:
"A ​Sárkánylány főszereplője Milla – a melegszívű, árva kis szolgálólány –, aki Arcosi varázslatos szigetén él. Az emberek ezen a településen úgy tudják, hogy a tűzokádó sárkányok már emberöltőkkel ezelőtt végleg kihaltak. A sziget egykori lakói – a sárkánylovasok – is csak a legendákban élnek tovább.
Egy nap Milla – drámai körülmények között – négy különleges tojás birtokosa lesz, és ráébred, hogy rajta fog múlni, a sárkányfiókák kikelnek-e, és életben tudnak-e maradni. Közben Arcosi egyre fenyegetőbb hellyé válik, és mind nehezebb eldönteni, kiben bízhat igazán az ember.
Milla és barátai mindent elkövetnek, hogy megvédjék a sárkánytojásokat, amelyeket a szigetet uraló hatalommániás herceg is szeretne megkaparintani. Ha igaz, amit rebesgetnek, és a tojásokból sárkányok kelnek ki: az egész szigetország sorsa gyökeresen megváltozik. Milla pedig végre megtudhatja, kik is voltak a szülei valójában, és mit rejteget számára a múlt. Vajon ki nevelheti fel a sárkányokat? És mihez kezd velük?
Liz Flanagan brit írónő remek mesélő: sok humorral és értő lélekrajzzal ábrázolja szereplőit, akiknek egy gyönyörűen megírt, varázslatos világban kell helytállniuk.
A Sárkánylány lenyűgöző szépségű történet barátságról, szerelemről, hűségről, a származásunk iránti tiszteletről és az erkölcsi helytállásról.
A meseregény mindenkinek ajánlott, aki szereti a lebilincselő történeteket, a hajmeresztő kalandokat – és persze nem fél a repüléstől."
Az ok, amiért érdekel a könyv: Szeretem a sárkányos történeteket (egyébként a fülszöveg elejét csak én érzem kicsit Trónok Harcás/Daenerys-esnek? :D), ez pedig valószínűleg egy klassz kis ifjúsági fantasy sztori lesz. Olvasnám. :)

A századik királyné / Emily R. King

Maxim, 352 oldal, puhatáblás, megjelenés: június 13.
címkék: fantasy, ifjúsági, romantikus
Fülszöveg:
"Kalinda árva lány, aki nem vágyik másra, csupán a csendes kolostori élet békéjére és biztonságára a Nővérek rendjének hegyi templomában. A zsarnok Tarek rádzsa váratlan látogatása azonban felforgatja az életét. Az uralkodó kilencvenkilenc felesége mellé keres egy utolsót – a századik ránit. Mindenki meglepetésére éppen Kalindára esik a választása. Azonban mielőtt egybekelhetnének, egy ősi törvény szerint fegyverekkel kell kivívnia méltó helyét a rádzsa kilencvenkilenc felesége és számtalan ágyasa között egy rendkívüli bajnokságon.
Kilátástalan helyzetében csupán a testőre, a komoly, de kedves Naik Deven kapitány társasága nyújt neki vigasztalást. Ám a férfi iránt egyre növekvő vonzalma súlyos veszélybe sodorja.
Kalinda lelke szabadnak született, csak arra vágyik, hogy mentesüljön minden kötöttség alól, dönthessen saját sorsáról, és együtt lehessen a férfivel, akit szeret.
Itt az idő, hogy a századik királyné felszabadítsa a benne rejlő erőket, és felforgassa a birodalmat."
Az ok, amiért érdekel a könyv: Ismét egy sorozat, amibe örömmel kezdenék bele. :)) Szimpatizálok a Maxim kiadó regényeivel, számtalan klassz olvasmányélményt köszönhetünk nekik - így nyilván eleve bátrabban nyúlok a könyveikhez. A fülszöveg alapján tartok ugyan tőle - ez a poligámista, keleti dolog tőlem nagyon távol áll (ezért sem szeretem pl. az arab, török stb. regényeket sem...). De jókat olvastam róla, így hát kíváncsian várom, milyen lesz. :)

Seafire - Lángoló tenger / Natalie C. Parker

Maxim, 416 oldal, puhatáblás, megjelenés: július 30.
címkék: fantasy, ifjúsági, kalóz
Fülszöveg:
"Caledonia ​Styxtől még fiatal lányként elvette a szüleit és az öccsét egy könyörtelen hadúr. Az ifjú kapitány most a bajtársnőivel hajózik a halálos Kartács-tengeren, készen arra, hogy visszavágjanak a rettegett zsarnoknak.
Mióta a hírhedt Aric Athair vérszomjas katonái, a kartácsok, végeztek a családjával, az elárvult Caledoniát csakis a bosszúvágy vezérli a veszélyes vizeken. Hajója, a Mors Navis legénységét csupa olyan lány és nő teszi ki, akik hozzá hasonlóan elveszítették a családjukat és az otthonukat Aric meg az emberei miatt. A küldetésük nem más, mint életben maradni, és legyőzni a kartácsok hadihajóinak gyilkos flottáját.
De miután Caledonia legjobb barátnőjének és elsőtisztjének életét megmenti egy dezertálni vágyó kartács, a kapitány kénytelen fontolóra venni, vajon hagyja-e a fiúnak, hogy a hajójukon maradjon. A jóképű idegen rögtön megdobogtatja Caledonia szívét. De tényleg épp egy kartács lenne a kulcsa, hogy egyszer és mindenkorra leszámoljanak Aric Athairrel – vagy a fiú végül veszélybe sodorja mindazt, amiért a Mors Navis legénysége annyit küzdött?"
Az ok, amiért érdekel a könyv: Ez is sorozatrész - remélhetőleg egy igazán jó sorozat első része. :) Klassz a borítója, szimpatikus, hogy csupa talpraesett nő a főszereplő, emellett még kalózos kalandregény is (a fantasy-mivoltára is kíváncsi vagyok, mert nem derül ki a fülszövegből, hogy mitől is fantasy ez). Egyszóval: ide vele! :)

Címkék: =hamarosan=

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr8014912806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása