J. K. Rowling - John Tiffany - Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek

j_k_rowling_harry_potter_es_az_elatkozott_gyermek.jpg

"Néha az életért halállal kell fizetni."

"Tizenkilenc ​évvel a roxforti csata után…
Harry Potter élete sosem volt könnyű – és most sem az, amikor a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt dolgozójaként, férjként és három iskoláskorú gyermek apjaként kell helytállnia. Miközben Harry a múlttal viaskodik, kisebbik fiának, Albusnak is meg kell küzdenie a reá nehezedő családi örökséggel. A múlt és a jelen vészjósló összeolvadása azzal a ténnyel szembesíti apát és fiát, hogy a sötétség néha egészen váratlan helyekről támad.
A Harry Potter és az elátkozott gyermek, J.K. Rowling, John Tiffany és Jack Thorne új műve, a nyolcadik Harry Potter-történet, egyszersmind az első, amit színpadon hivatalosan bemutattak. Színpadra írta: Jack Thorne.
Ez a könyv, amely a színházi próbák szövegkönyvének különleges kiadása, lehetővé teszi, hogy azok is nyomon követhessék Harry Potternek, valamint családjának és barátainak sorsát, akik nem látták a darabot. Az ősbemutatóra 2016. július 30-án a londoni West Enden került sor.
A Harry Potter és az elátkozott gyermeket elsőként a Sonia Friedman Productions, Colin Callender és a Harry Potter Theatrical Productions vitte színre."

Tény, hogy nem volt az igazi, a könyv szövegkönyv volta túlontúl is korlátozta a történetet a kibontakozásban, így a szereplők is kissé felszínesek maradtak. Bár azt hozzá kell tennem: nekem magával a történettel semmi bajom nincs. Örülök, hogy ismét előkerült az időnyerő – az időutazós részeket mindig is szerettem a HP-ban. :) Albus eleinte eléggé idegesítő volt, a végére már egészen hozzászoktam a sráchoz – kedvenc szereplő viszont Scorpius volt, Malfoy ide vagy oda. :) Mondjuk a nagy érzelgéseiket már nehezen bírtam… Harry és Ron is nagy barátok voltak anno, de nem rémlik, hogy ők ennyire bizonygatták volna szeretetüket a másiknak, az ő barátságuk életszerűbb volt. 
Regényes formában kiadva nyilván másabb lett volna, de azért így sem volt annyira pocsék, mint ahogy sokan beállítják. Nekem is kicsit hiányérzetem volt a könyv olvasása közben, de mindent összevéve még így is tetszett. :)

Sorozatrész: Harry Potter #08

Kiadó: Animus

Kiadás éve: 2016

Oldalszám: 312

Olvastam: 2017.01.22.

Osztályzat: 5/4

Címkék: barátság gyerekek iskola fantasy ifjúsági időutazás mágia varázsló boszorkány 4* ¤Animus¤ |J. K. Rowling| #angol szerző# #brit szerző# /2016-os kiadás/ -2017-

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr5413071406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása