Visszatekintő - augusztus [2015]

Máris szeptember van - mégis miért és hová rohan ennyire ez az idő? o.O (Sulis már nem vagyok, jelenleg munkahelyem sincs, szóval nem befolyásol különösebben a szeptember, mint olyan. Az idő múlásától viszont kicsit már kivagyok...)
Ezúttal is szétnéztem Molyon, és most is akadt olyan könyv a hónap legolvasottabbjai között, amit szívesen elolvasnék. :) Kezdem is a felsorolást:

ready_player_one_ernest_cline_konyv_borito_cover.jpgReady Player One 

[Ernest Cline]

Régóta szemezek már ezzel a könyvvel, és azt hiszem, most már ideje lenne valamikor ezt is beiktatnom. :) Első ránézésre hasonló az Erebos-hoz, amit már olvastam, és szerettem, remélem, ez is fog tetszeni. Amúgy a második kiadása már kék borítóval jelent meg, de nekem ez a piros jobban tetszik, erre a kiadásra voksolok.
"2044-et írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális utópiába, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a virtuális világ elrejtett kincsét. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtője szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert.
A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életművében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért.
Ernest Cline első regénye a 2011-es megjelenését követően megkapta a rangos Prometheus-díjat, és mostanra a popkulturális irodalom egyik legfontosabb kortárs művévé vált. Több millió példányban adták el, világszerte óriási rajongótábora van, és készül belőle már a nagyköltségvetésű film is: Steven Spielberg rendezésében várhatóan 2017 végén mutatják be a mozik."

uvolto_szelek_emily_bronte_konyv_borito_cover.jpgÜvöltő szelek

[Emily Brontë]

Szintén régi tervem ez a regény, viszont annyi előrelépés tavaly már történt az ügyben, hogy antikváriumból vettem egy saját példányt. :) Most már tényleg csak olvasni kellene (talán még a napokban bele is kezdek valamikor, most úgy érzem, hangulatom is lenne hozzá).
"Harmincéves sem volt még Emily Brontë, amikor – egy esztendővel halála előtt – megírta ezt a regényt, a világirodalom egyik legkülönösebb szerelmi regényét. Valóság és látomás, természet és lélekelemzés, vadság és odaadás furcsa szövedéke a történet, egy magába forduló, romantikus lélek költői vallomása a szerelemről és a szenvedélyről. Elemzése kegyetlen mélységeket tár fel, és nyomasztó légkört teremt: titokzatosság, babonák homálya övezi szereplőinek jellemét, a romlás sötét erői csapnak össze és küzdenek egymással, míg végül a tragikus feszültséget ismét a szerelem, a fiatalok, az újabb nemzedék szerelme oldja fel."

a_lany_a_vonaton_paula_hawkins_konyv_borito_cover.jpg

A lány a vonaton

[Paula Hawkins]

Az elmúlt hetekben már rengetegszer jött szembe velem ez a könyv Molyon is, különböző oldalakon, blogokon is. Kellően felcsigázott, szívesen olvasnám. :)
"Ritkaság, hogy egy könyv vezesse több országban egyszerre, szinte az összes fontos sikerlistát. A New York Timesét és a BarnesandNoble-ét, például. Az végképp szokatlan, hogy ezt egy debütáló író tegye.
2015 elején Paula Hawkins regénye berobbant az angolszász piacokra. Ahogy Stephen King fogalmazott, ebben a történetben csak fokozódik és fokozódik a feszültség. Nem véletlenül hasonlítják Hitchkockhoz és Agatha Crhristie-hez az írót, a Gone girlhez a történetet.
Rachel ingázó, minden reggel felszáll ugyanarra a vonatra. Tudja, hogy minden alkalommal várakozni szoktak ugyanannál a fénysorompónál, ahonnan egy sor hátsó udvarra nyílik rálátás. Már-már kezdi úgy érezni, hogy ismeri az egyik ház lakóit. Jess és Jason, így nevezi őket. A pár élete tökéletesnek tűnik, és Rachel sóvárogva gondol a boldogságukra.
És aztán lát valami megdöbbentőt. Csak egyetlen pillanatig, ahogy a vonat tovahalad, de ennyi elég.
A pillanat mindent megváltoztat. Rachel immár részese az életüknek, melyet eddig csak messziről szemlélt.
Meglátják; sokkal több ő, mint egy lány a vonaton!"

Címkék: =visszatekintő=

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr177760520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

**Valcsa** · http://zenefuleimnek.blog.hu 2015.09.05. 14:03:29

@Stel: Szia! :)
Nagyon bízom én is benne, hogy szeretni fogom a könyvet, a fülszövege teljesen megnyert magának. (Bár két nap alatt nekem nem menne, elképesztően lassan bírok haladni a könyvekkel, még akkor is, ha nagyon tetszik.)
Az Üvöltő szelekbe végül én sem kezdtem most bele, tartalékolom kicsit a borongós őszi-téli napokra (mikor már tényleg üvöltenek a szelek... :D), most egyelőre a Büszkeség és balítéletbe kezdtem bele, még egyszer sem olvastam, de olyan "alapműnek" tartom, amit nem árt ismerni. Aztán hátha tetszeni is fog. :)
süti beállítások módosítása