Hamarosan... - Agave Könyvek, augusztus [2015]

Nem akartam már külön rovatot indítani a frissen megjelent könyveknek, így ide kerülnek a "Hamarosan..."-ba, ugyanis jelen esetben nem a megjelenésre vonatkozik a "hamarosan", hanem arra, hogy remélhetőleg nemsokára kezeim közé fogom ezeket is kaparintani. :))

Szóval, a következő könyvek mindegyike kapható már, például az Agave oldalán:

robert_jackson_bennett_horzsolasok_konyv_borito_cover.jpgHorzsolások
Robert Jackson Bennett

Oldalak száma: 640
Borító: puhakötés ragasztva
ISBN: 9786155522178
Kiadás éve: 2015
Fordító: Huszár András
Nyelv: magyar
Könyvadatlap a kiadó oldalán
Goodreads értékelés: 5/ 3.75
Moly értékelés: 75%
Ár: 3210 Ft

"Mona Bright, a volt zsaru lelkét csúnya horzsolások csúfítják. Az anyja kilenc éves korában egy sörétessel vetett véget az életének, az apja pedig egy igazi rohadék, akitől jó messzire kellett menekülnie, hogy ha már boldog nem is lehet többé, de legalább valamiféle békével teli életet élhessen. Most azonban mégis szembe kell néznie a múltjával, az öreg ugyanis beadta a kulcsot. Ráadásul kiderül, hogy Mona ezzel örökölt egy házat, ami még az anyjáé volt fiatalon. Fiatalon és boldogan egy olyan korszakban, amiről ő semmit nem tud. Kíváncsisága csillapíthatatlan, hiszen a boldogságot sosem ismerte, de talán a múltban most megtalálhatja.
Mona két nagy akadállyal szembesül: a ház az új-mexikói Winkben található, ami viszont egyetlen térképen sem szerepel. Ezt az akadályt még sikerül leküzdenie. A másik viszont annál nehezebb: épp egy rejtélyes gyilkosság után érkezik a klasszikus amerikai álmot megtestesítő, idilli kisvárosba, amit hamarosan egy újabb követ. Ráadásul nem csak az emberek viselkednek vele roppant furcsán, hanem a város létezésében is kifejezetten aggasztó dolgokat vél felfedezni, melyek végül rádöbbentik: léteznek horzsolások, melyek sokkal súlyosabbak és fájóbbak annál, mint amit ember ép ésszel elviselhet.
A mindössze harminc éves, de már Shirley Jackson- és Edgar-díjas, valamint Philip K. Dick-különdíjas Robert Jackson Bennett nagyregénye az amerikai délvidék kietlen tájain vezeti keresztül az olvasót egy látszólagos édenbe, ahol a tökéletesnek tűnő házak mélyén soha nem látott borzalmak rejlenek. A thrillerek kedvelt helyszínéül szolgáló rejtélyes kiváros témáját nem csak hibátlanul dolgozza fel, de úgy gondolja tovább, ahogy előtte még senki - zsigeri érzékét a horrorhoz Stephen King és Ray Bradbury munkásságához hasonlítják."

ben_h_winters_gyilkossag_vilagvege_elott.pngGyilkosság világvége előtt
Ben H. Winters

Oldalak száma: 272
Borító: puhakötés ragasztva
ISBN: 9786155522390
Kiadás éve: 2015
Fordító: Falvay Dóra
Nyelv: magyar
Könyvadatlap a kiadó oldalán
Goodreads értékelés: 5/ 3.75
Moly értékelés: 81%
Ár: 2235 Ft

"Mi értelme gyilkosok után nyomozni, ha hamarosan úgyis mind meghalunk? 
Hank Palace nyomozó már számtalanszor szembesült ezzel a kérdéssel, mióta a 2011GV1 jelű aszteroida megjelent a kutatók radarján. Többé ugyanis nincs esély a megmenekülésre, nincs remény. Csupán hat hónapnyi drága idő maradt a becsapódásig, aztán a Föld elpusztul. A visszaszámlálás során lenyűgöző képet kapunk az apokalipszisbe rohanó Egyesült Államokról: gazdasága összeroppant, a termény a földeken rohad. Zsúfoltak a templomok, zsinagógák. Az emberek világszerte hagyják félbe munkájukat – de nem úgy Hank Palace.
Ő a végére akar járni egy látszólagos öngyilkosságnak, abban a városban, ahol hetente tucatjával történik ilyesmi – csakhogy ez az egy valamiért gyanús neki. Ő az egyetlen, aki mindenáron tudni akarja az igazat, ám nyomozása során sokkal keményebb kérdésekkel is szembesülnie kell annál, mint hogy „ki a bűnös”: Milyen alapokon áll civilizációnk? Mit ér egy élet? Mit tenne bármelyikünk, mit tennénk igazából, ha tudnánk, hogy napjaink meg vannak számlálva?
A krimi mellett a sci-fi felé is kitekintő Gyilkosság világvége előtt a bűnügyi rejtély megoldását egy közelgő apokalipszis előterébe helyezi. 2012-es megjelenését követően viharos kritikai sikert aratott, és Winters megkapta érte a műfajban legrangosabbnak számító Edgar Allan Poe-díjat, az Amazon pedig beválogatta az év legjobb száz könyve közé."

 lev_grossman_a_varazslok_konyv_borito_cover.jpgA varázslók
Lev Grossman

Oldalak száma: 448
Borító: puhakötés ragasztva
ISBN: 9786155522536
Kiadás éve: 2015
Fordító: Dr. Sámi László
Nyelv: magyar
Könyvadatlap a kiadó oldalán
Goodreads értékelés: 5/ 3.46
Moly értékelés: 84%
Ár: 2835 Ft

"A többi fiatalhoz hasonlóan Quentin Coldwater sem hisz a varázslatokban egészen addig, míg egy zártkörű és titkos egyetem hallgatója nem lesz New York egy eldugott részében. S noha a tanulás évei úgy telnek, mint bárhol máshol – barátokra tesz szert, rendszeresen lerészegedik, majd idővel lefekszik valakivel, akibe beleszeret –, a titkos tudás örökre megváltoztatja őt. Kitűnően sajátítja el a modern varázstudományt, ám a szíve mélyén mindig is vágyott nagy kalandot és boldogságot nem kapja meg hozzá. Egy nap a barátaival azonban felfedeznek valami hatalmasat, ami mindent megváltoztathat.
A varázslók komor történet a felnőtté válásról, második esélyekről és arról, hogy ha valamit nagyon görcsösen akarunk, akkor talán soha nem kapjuk meg. A könyv a 2009-es megjelenését követően hatalmas vitát váltott ki és nagyon megosztotta a fantasy műfaj kedvelőit – vannak, akik nem is hajlandóak ekként tekinteni rá, hanem kortárs regényként kezelik –, de emiatt csak többen és többen olvasták el. Végül óriási siker és New York Times Bestseller lett, többek közt George R. R. Martin, John Green, Audrey Niffenegger és William Gibson is rendkívüli elismeréssel méltatta, ráadásul a folytatásokkal a szerző végleg lefektette a 21. századi fantasy alapköveit."

feljovok_erted_a_varos_alol_pek_zoltan_konyv_borito_cover.jpgFeljövök érted a város alól
Pék Zoltán

Oldalak száma: 240
Borító: puhakötés ragasztva
ISBN: 9786155522567
Kiadás éve: 2015
Nyelv: magyar
Könyvadatlap a kiadó oldalán
Goodreads értékelés: 5/ 3.00
Moly értékelés: 70%

Ár: 2235 Ft

"Corvinus élete olyan, mint a neve: kölcsönzött. A túlélésre játszik, és mint a többi shiftelő, dolgokat ad-vesz, radar alatt, a város alatt. Egy olyan Pesten él, amely a régi belvárost elhagyva egyre kijjebb és feljebb szorul, egy olyan Budával átellenben, amelyet egy szinte faji alapon működő egyház ural.
Corvinust ebben a kettéhasadt városban utoléri a saját múltja, és lehetősége adódik helyrehozni a dolgokat. Vagy, ha azt nem is, akkor legalább bosszút állni. Kimozdul a mindennapi életéből és teréből, hogy visszatérjen egy olyan világba, amely egyszer már kivetette magából.
Ebben a történetben a jövő itt van, és egyfolytában vége. Pék Zoltán disztópiája egy felismerhetetlenségig eltorzult Budapest mélyére invitálja az olvasót, és vezeti keresztül egy cselekménnyel teli, izgalmas történeten, melyben csak menekülés van, de menekvés nincs."

Címkék: =hamarosan=

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr707706516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása