Visszatekintő - július [2015]

Kereken 1 éve vezetem ezt a rovatot a blogomon - mondjuk a "vezetem" nem enyhén túlzás, mert azért van, hogy kihagyok egy-egy hónapot, mint pl. most a júniust, vagy azelőtt a március-áprilist. De az a helyzet, hogy feleslegesnek is érzem minden hónapban írni, mert van, hogy nincs túl nagy változás a Molyon legnépszerűbb könyvek között, amik meg újak a listában, azok pont nem érdekelnek... :/ Így hát megesik, hogy kimarad...
Most viszont ismét jöttem, mert megint van néhány olyan könyv, amit várhatóan el fogok olvasni. :) Vagy legalábbis szeretném. (Annak ellenére, hogy brutálisan kevés könyvet olvastam el az eddigi visszatekintő-rovataimból, mert szemét módon hűtlen vagyok a könyveimhez, kiszemelem őket, aztán valahogy sosincs kedvem hozzájuk, és mindig valami másat választok... Na igen, ez is olyan, amin jó lenne változtatni... :/)

the_heir_a_koronahercegno_kiera_cass_borito_cover.jpgThe Heir - A koronahercegnő

[Kiera Cass]

A Párválasztó sorozat 4. kötete; szerettem az előző részeket is, totálisan lebilincselő olvasmány volt mindegyik, így hát ez sem maradhat ki. :)
"Eadlyn hercegnő kislánykora óta hallhatta a véget nem érő történeteket arról, hogyan ismerkedett meg édesanyja az édesapjával. Húsz éve történt, hogy America Singer benevezett a Párválasztóba, és elnyerte Maxon herceg szívét, akivel azóta is boldogan éltek. Eadlyn mindig is igen romantikusnak találta szülei tündérmesébe illő történetét, habár soha eszébe nem jutott volna a nyomdokaikba lépni. Ha rajta múlik, a házasságot addig halogatja, amíg csak lehetséges.
Csakhogy egy hercegnő sosem rendelkezhet maradéktalanul az élete felett, így bármennyire hevesen tiltakozik is, Eadlyn sem kerülheti el a saját Párválasztóját.
Eadlyn egyáltalán nem számít arra, hogy saját története a szülei meséjéhez hasonlóan boldogan végződik. Amikor azonban megkezdődik a versengés, talán mégis mutatkozik arra némi esély, hogy az egyik udvarló elnyerje a szívét, felfedje az összes előtte álló lehetőséget, és ezzel azt is bebizonyítsa, hogy Eadlyn számára korántsem olyan lehetetlen rátalálni a saját boldogságára, mint azt képzelte.
Húsz évvel ezelőtt édesanyja nyerte el a koronát.
Eljött vajon az ideje annak, hogy Eadlyn hercegnő is rátaláljon az igaz szerelemre?
Kiera Cass a New York Times listavezető bestsellerírója, a Párválasztó-sorozat és a The Siren szerzője. A Radford University diákja volt, jelenleg családjával a virginiai Christiansburgben él. Kiera életében megközelítőleg tizennégy fiút csókolt meg. Egyikük sem volt herceg. Könyveiről, videóiról és sütiszeretetéről az olvasók a www.kieracass.com oldalon tudhatnak meg többet."

david_levithan_nap_nap_utan_borito_cover.jpgNap nap után

[David Levithan]

Ez volt az egyik könyv az áprilisi bookline-os Maxim 2+1 akcióból, amit kértem páromtól+szüleimtől névnapomra. :) Szegény azóta várakozik arra, hogy végre elolvassam - és igazából jó lenne minél hamarabb sort keríteni erre, mert már azóta tűkön ülök, hogy kézbe vettem. :) Sőt, már sok-sok hónappal korábban kiszemeltem, és már azóta olvasnám. Úgyhogy bízom benne, hogy mielőbb sorra kerül...
"„A" sohasem tudja előre, hogy másnap hol fog ébredni, és kinek a személyiségét fogja felvenni. Már rég beletörődött ebbe, sőt kialakította saját életstratégiáját is: Ne kötődj senkihez! Maradj észrevétlen! Ne avatkozz bele semmibe! Minden megy is a maga útján rendesen, mígnem egy reggel „A" Justin testében ébred, és találkozik a fiú barátnőjével, Rhiannonnal. Attól a pillanattól fogva „A" jól bevált szabályai értelmüket vesztik, mert főhősünk nap nap után a lánnyal akar lenni. David Levithan az írói képzelet új távlatait nyitja meg. A szerző feltárja az olvasó előtt egy magával ragadó történetben „A" életének és szerelmének bonyolultságát, melyből kiderül, vajon Rhiannon képes lesz-e igazán szeretni a mindennap valaki más testében formát öltő „A"-t."

josh_malerman_madarak_a_dobozban_borito_cover.jpgMadarak a dobozban

[Josh Malerman]

A borító gyönyörűséges, nem titok, hogy először ez keltette fel a figyelmemet (a szép, igényes, vagy valamilyen szempontból érdekes borítójú könyv egyszerűen odavonzza a tekintetemet... de biztos vagyunk így még ezzel jó páran). Aztán elolvastam a fülszövegét is, és ohmygodnekemezkell! o.O Szóval ennek is már csak idő kérdése - remélhetőleg minél kevesebb idő...
"Valami rémisztő dolog garázdálkodik odakint, amire nem szabad ránézni. Egyetlen pillantás elég ahhoz, hogy az ember őrült, kegyetlen gyilkossá váljon. Senki sem tudja, mi az, és honnan jött.
A szörnyűséges hírek egyre gyakoribbá válnak. Majd a tévé elsötétül, a rádió elhallgat, és az internet is összeomlik. A telefonok elnémulnak. Az ablakon pedig nem lehet kinézni többé.
Mára csak maréknyi túlélő maradt, köztük Malorie két gyermekével, akiket az egyetlen lehetséges módon nevel: a négy fal között. A folyóparti, elhagyatott ház ajtaja zárva, a függönyök behúzva, az ablakokra matracok szögelve.
Egyetlen esélyük, hogy elmenekülnek egy másik helyre, ahol talán biztonságban lehetnek. De az előttük álló út elrettentő: harminc kilométer a folyón, egy evezős csónakban bekötött szemmel! Csak Malorie találékonyságára és a gyerekek éles hallására támaszkodhatnak. Egyetlen rossz döntés is végzetessé válhat. És valami követi őket. De vajon ember, állat vagy szörnyeteg?
Josh Malerman lélegzetelállító debütálása egy letehetetlen, rémisztő és lebilincselő panoráma egy sarkaiból kifordult világról."

Címkék: =visszatekintő=

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr377694384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása