Hamarosan... [2018/2]

Ahelyett, hogy olvasnék, most is inkább egy könyv-után-nézelődős bejegyzést írok... :D Hát így nem fog csökkenni a várólistám, az is biztos... :D

hill_house_szelleme.jpg Hill House szelleme
Shirley Jackson

Kiadó: GABO
Megjelent: 2018. október
Címkék: horror, kísértettörténet, gótikus irodalom, pszicho-thriller, filmadaptáció
Miért érdekel: Először nem tudtam, hogy ennek a könyvnek bármi köze van "Az átok" c. filmhez - aztán párom felvilágosított, hogy az ennek az adaptációja... :/ Neki tetszett, nekem viszont nagyon nem jött be az a film, hatalmas csalódás volt (pedig a kísértetházas horrorokat szoktam szeretni). Nem is értem, olyan nagy nevek, mint Owen Wilson, Catherine Zeta-Jones vagy Liam Neeson hogyan adhatta a nevét ehhez. Egy mentségük lehet: fiatalok voltak és kellett a pénz... :D Nagyon bízom benne, hogy a könyv jobb lesz: előrendeltük (elsődlegesen párom miatt... :D), aztán meglátjuk...
Fülszöveg: "Négyen érkeznek a Hill House néven ismert kísérteties, ódon épülethez: dr. Montague, a tudós, aki fizikai bizonyítékokat keres a ház falai között zajló, természetfeletti jelenségekre; Theodora, különleges adottságokkal rendelkező asszisztense; Luke, a birtok fiatal örököse; és a törékeny Eleanor, aki képtelen szabadulni múltja terhétől. Kívülállóként keresik a magyarázatot a hely titkára, de nem sokáig maradhatnak csupán tanúk – a ház erőt gyűjt, ás hamarosan végleg elragadja egyiküket.
A gótikus horrorirodalom klasszikusaként számon tartott regényből már két mozifilm (A ház hideg szíve, 1963; Az átok, 1999) és egy színdarab is készült, 2018-ban pedig Mike Flanagan forgatott belőle tízrészes Netflix-sorozatot."

mogyoroliget.jpg Mogyoróliget
Melissa Albert

A "Hazel Wood" sorozat 1. kötete.
Kiadó: Alexandra
Megjelent: 2018. október 9.
Címkék: dark fantasy, ifjúsági, mágia, erdő, tündér
Miért érdekel: Az Alexandra kiadó könyveit nagyrészt szoktam szeretni, sajnáltam is ezt a balhét körülöttük  - azt viszont örömmel látom, hogy egy más vezetés irányítása alatt kezd feléledni hamvából. :) Azt hiszem, az újonnan alakult kiadótól még nem vásároltam/olvastam azóta könyvet, ez viszont nagyon ígéretesnek tűnik. A borító mindenesetre mesés, egyből felkeltette az érdeklődésemet. :) Ha lehetőségem lesz rá, mindenképpen megnézem majd magamnak közelebbről is ezt a történetet. :)
Fülszöveg: "A ​tizenhét éves Alice élete javát édesanyjával együtt az úton tölti, mindig épp csak egy lépéssel a nyomukban loholó rejtélyes balszerencse előtt. Ám amikor Alice nagyanyja, egy éjsötét tündérmesékből álló kultikus könyv visszavonultan élő írónője egyedül hal meg Mogyoróliget nevű birtokán, Alice megtudja, milyen rosszra is fordulhat valójában a sorsa. Az édesanyját elrabolják – egy olyan alak karmai közé kerül, aki állítása szerint a Végvidékről, abból a kegyetlen, természetfeletti világból származik, ahol a nagyanyja történetei játszódnak. Alice egyedül az édesanyja által hátrahagyott üzenetre támaszkodhat: „Tartsd magad távol a Mogyoróligettől!”
Alice hosszú időn át kerülte a nagymamája megszállott rajongóit. Most mégis kénytelen szövetségre lépni egyikükkel, Ellery Finchcsel, akinek talán jó oka van arra, hogy segítsen neki. Ha vissza szeretné kapni az édesanyját, Alice-nek először el kell jutnia a Mogyoróligetbe, majd abba a világba, ahonnan a nagyanyja történetei erednek – és ahol talán azt is megtudhatja, hol siklott félre az ő saját története."

 

 

Címkék: =hamarosan=

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr2214335715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása