Hamarosan... [2018/1]

Rég volt már ilyen a blogon, pedig annyira szeretek nézelődni az új könyves megjelenések között. :)
Persze garancia nincs rá, hogy amit kinézek, el is fogom tudni olvasni: az új könyvekre fordítható anyagi kereteim szűkösek; no meg így, közel 1000 db saját, polcon meglévő könyv után egyre égetőbb szempont, hogy a megvásárolt könyveknek helyet is tudjak a polcaimon biztosítani. És arra sem apellálhatok, hogy majd a könyvtárban úgyis meglesz - bár elég sok újabb kiadású darabot beszereznek, mindenre azért ott sincs keret. :/

De azért reménykedve a legjobbakban, töretlenül csorgatom a nyálam az új megjelenésekre. :))

Most pl. ezekre (nagyon vegyes a felhozatal, mivel amúgy is szeretek mindenféle műfajban olvasni. :) ) :

gozkorszak.jpgGőzkorszak
Keith Roberts

Kiadó: Metropolis Media
Megjelenés: 2018. szeptember 20.
Címkék: alternatív történelem, steampunk
Miért érdekel?: Az ilyen alternatív történelmi regények, "mi lett volna, ha..." típusúak általában bejövősek szoktak lenni, ezt is szívesen elolvasnám. :) 
Fülszöveg: "1588-ban ​kisiklott a történelem. I. Erzsébetet meggyilkolták, az armada sikerrel járt, és Angliát II. Fülöp spanyol király birodalmához csatolták. A megerősödött katolikus egyház egyesített csapatai egész Európát a római pápák uralma alá hajtották. A birodalom technikai fejlődése lelassult, a nyelvi és társadalmi gátak sokkal tovább fönnmaradtak, egészen a 20. századig. Az elektromosság nem terjedt el, a legtöbb munkát még mindig gőzgépek végzik. A rendet továbbra is középkori várak vigyázzák dörgő ágyúikkal.
Az inkvizíció brutális bosszúhadjáratai ellenére azonban a népek körében ott él a régi istenek eretnek imádata, és az évszázad közepére ismét fújni kezdenek a közelgő forradalom szelei…
Keith Roberts többszörös Brit SF-díjas szerző alternatív történelmi regényét megjelenése óta a szépirodalom legnagyobb klasszikusainak közé emelkedett. Anthony Burgess az 1939 óta megjelent angol könyvek 99 legjobbja közé sorolta."

szuletesnap.jpgSzületésnap
Sue Fortin

Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 400
Megjelenés: 2018. szeptember 30.
Címkék: pszicho-thriller
Miért érdekel?: Talán eddig még egyetlen Álomgyár kiadós könyvet sem olvastam, holott külsőre egyébként nagyon igényes könyveket jelentetnek meg. Jelen esetben a fülszöveg kellőképpen felcsigázott, így ha lesz rá módom, ezt a könyvet biztosan el fogom olvasni.
Fülszöveg: "Kedves Carys, Zoe és Andrea!
Negyvenedik születésnapom alkalmából meghívlak titeket, hogy csatlakozzatok hozzám egy kalandos, rejtélyekkel teli hétvégére, ahol minden képzeletet felülmúló meglepetések várnak rátok. Mikor Joanne barátai vonakodva elfogadják a születésnapi meghívót, rövid időn belül rá kell döbbenniük, hogy a hétvége többet tartogat a számukra, mint amire eredetileg számítottak. Egyikük szörnyű titkot rejteget.
Joanne pedig a titok leleplezését tervezi… Egy hétvége egy erdei vendégházban igen jól hangzik elsőre – de senki nem hallhatja a segélykiáltásokat. Sue Fortin páratlanul izgalmas a pszichológiai thrillereiben soha nem tudhatod mi lesz a következő lépés. Nemzetközi sikerkönyvei végre itthon is megjelennek."

zavaros_vizek.jpgZavaros vizek
Catherine Steadman

Kiadó: Lettero
Megjelenés: 2018. szeptember 30.
Címkék:
thriller
Miért érdekel?:
A Lettero kiadásában már több könyvhöz is volt szerencsém, egész jók voltak, így hát szívesen folytatnám ezzel a sort. :) Másrészt pedig nagyon egyszerű oka van annak, hogy felfigyeltem erre a könyvre: nagyon szeretem a kék, türkizkék színt, így ez a vörössel kevert vízkék borító egyből vonzotta a tekintetemet. o.O
Fülszöveg:
"A jóképű bankár férjre fényes jövő vár. A tehetséges filmrendező feleségre ígéretes karrier. Nászútjuk fantasztikusan kezdődik a trópusi Bora Bora szigeten. Koktélok, lustálkodás, napozás az óceánparton. Aztán búvárkodás közben rátalálnak egy hatalmas zsák készpénzre és ékszerre.
Úgy döntenek, senkinek sem szólnak a titkukról. Hiszen ha más nem tud a vagyonról, miért ne tartanák meg? És ezzel kezdetét a veszi a pokoli eseménysorozat, amelyről végig nem tudni, vajon ki mozgatja a szálakat a háttérben.
Catherine Steadmant, a színésznőt, sok millióan ismerik. A Downton Abbey, a Tudorok, és Az ifjú fáraó című televíziós sorozatokban nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Színpadi szerepeiben is sikert sikerre halmoz, jelölést kapott a legrangosabb brit színházi elismerésre, a Laurence Olivier-díjra.
Catherine Steadman szerzőként eddig ismeretlen volt. De ennek a debütáló thrillerének a kiadási jogát még a megjelenés előtt elkapkodta tucatnál is több nemzetközi kiadó, köztük a Lettero is. A megfilmesítési opciót a Reese Witherspoon által alapított Hello, Sunshine! filmgyártó vállalat szerezte meg."

ehseg.jpg

Éhség
Alma Katsu

Kiadó: Agave
Megjelenés: 2018. november 8.
Címkék:
történelmi, horror, thriller, rejtély
Miért érdekel?:
Egy Molyos Agave-hirdetésben láttam a könyvet, először Alma Katsu nevére kaptam fel a fejem - tőle a "Halhatatlan" megvan papírváltozatban nekem, csak még nem olvastam, várom a megfelelő alkalmat, mikor hangulatom lesz hozzá. Ez viszont most elsőre beszippantott, amint elolvastam a fülszövegét. *-* Olyannyira, hogy jó eséllyel elő is fogom rendelni, amint lehetséges lesz (tökmindegy, hány db olvasatlanom van otthon... :D). Amúgy is, Agave kiadós könyvben ritkán csalódik az ember... :)
Fülszöveg: 
"A ​gonosz láthatatlan, és mindenütt jelen van.
Ez az egyetlen magyarázat arra a sorozatos balszerencsére, amely a Donner-társaságként elhíresült szekérkaravánt sújtja, ami 1846-ban indult útnak Kaliforniába. Kifogyóban lévő készletek, kétségbeesett viták és egy kisfiú különös halála az őrület határára sodorja az elszigetelt utazókat. Annak ellenére, hogy arról ábrándoznak, hogy mi várja őket nyugaton, régen eltemetett titkok kerülnek a felszínre, és a karaván tagjai között feszülő nézeteltérések gyilkossághoz és káoszhoz vezetnek. Úgy tűnik, hogy képtelenek elkerülni a tragédiát… és képtelenek megszabadulni attól az érzéstől, hogy valaki – vagy valami – követi őket, és vadászik rájuk. Talán a gyönyörű, de elátkozott Tamsen Donner miatt (akit néhányan boszorkánynak tartanak), talán azért, mert meggondolatlanul azt az útvonalat választják, amely egy addig ismeretlen terepen vezet keresztül, vagy talán egyszerűen azért, mert elpártol tőlük a szerencse. A kilencven férfiból, nőből és gyermekből álló Donner-társaság egyenesen a western-korabeli amerikai történelem egyik legszörnyűbb és legtragikusabb kalandja felé igyekszik.
Amikor a karaván tagjai egymás után nyomtalanul eltűnnek, a túlélőket egyre inkább hatalmába keríti az érzés, hogy talán valóban valami nyugtalanító és éhes vár rájuk a hegyek között… vagy talán az a gonosz, amely testet öltött körülöttük, és kezdettől fogva bennük növekedett.
Az Éhség elegánsan ötvözi a történelmet a megmagyarázhatatlannal, és hátborzongatóan izgalmas betekintést nyújt a végletekig túlfeszített emberi természet törékenységébe."

dracul.jpg Dracul
Dacre Stoker & J. D. Barker

Kiadó: Agave
Oldalszám:
512
Megjelenés: 2018. október 2.
Címkék:
horror, mítosz, misztikus, thriller, rejtély
Miért érdekel?:
Erre már adtunk is le előrendelést, párom magánkönyvtárába fog bekerülni, de persze attól még én is olvasni fogom... :) Ő nagy vámpírrajongó - én kevésbé, de ez a borító és a fülszöveg nagyon meggyőzött. :) Eléggé várós...
Fülszöveg: "A ​Drakula hivatalos előzménye, amelyet a klasszikus regény szerzőjétől hátramaradt feljegyzések és szövegek inspiráltak.
1868-at írunk, és a huszonegy éves Bram Stoker egy magányosan álló toronyban várja, hogy szembenézzen egy leírhatatlan szörnyeteggel. Feszületekkel, szenteltvízzel és egy puskával felszerelkezve azért imádkozik, hogy túlélje élete leghosszabb éjszakáját. Kétségbeesetten igyekszik papírra vetni mindazt, aminek tanúja volt, ezért feljegyzi azokat az eseményeket, amelyek egészen idáig vezettek…
Bram gyermekkorában sokat betegeskedett, ezért az ideje nagy részét ágyban töltötte a szülei dublini otthonában, és egy fiatal nő gondoskodott róla, akit Ellen dadusnak hívtak. Amikor az egyik közeli városban egymással összefüggő, különös halálesetek történnek, Bramnek és a nővérének, Matildának, szemet szúrnak Ellen dadus furcsa szokásai. Ezután egymást követik a titokzatos és hátborzongató események, míg végül Ellen váratlanul eltűnik az életükből. Évekkel később Matilda Párizsba megy tanulni, ahonnan azzal a hírrel tér haza, hogy látta Ellent, és a rémálom, amelyről Brammel azt hitték, hogy már régen véget ért, valójában csak most kezdődik.
A Dracul egy kitalált történet, amely Bram Stokerről és a testvéreiről szól, akik egy sötét lény nyomába erednek. A vadászat Írországban kezdődik, a gyermekkori otthonukban, azután a testvérek bejárják Európát, és végül sor kerül az emlékezetes, végső találkozásra. A Dracul valóságos és kitalált szereplőkkel dolgozik, és új megvilágításba helyezi a világirodalom legfélelmetesebb és legmaradandóbb történetét."

angyalfa.jpg Angyalfa
Lucinda Riley

Kiadó: General Press
Oldalszám:
496
Megjelenés: 2018. október 3.
Címkék:
romantikus
Miért érdekel?:
Az írónő könyveit szokás szeretni - én még eddig nem próbáltam tőle semmit (de "A hét nővér" sorozat nagyon benne van már a pakliban nálam, szóval jó lenne végre beiktatni... "A meredély szélén" pedig nemrég, a nagy nyári Líra akcióban érkezett hozzám, de máig olvasatlan még az is... :( ). A leírása alapján ez egy érdekes, titkokkal és rejtélyekkel teli, karácsonyi/téli történet lesz. Ha sikerül beszereznem, biztosan tartogatni fogom a hideg téli estékre. :)
Fülszöveg: "Harminc ​év telt el azóta, hogy Greta elhagyta Marchmont Hallt, a hatalmas, csodaszép, hegyektől övezett walesi udvarházat. Az asszony egy régi barátja, David Marchmont meghívására tér vissza egykori otthonába, hogy ott ünnepelje a karácsonyt. A korábban itt töltött időből azonban semmire sem emlékszik – egy tragikus baleset következtében ugyanis élete több mint két évtizede kitörlődött a memóriájából. Amikor egyik nap sétára indul a hóval borított vidéken, az erdőben véletlenül rábukkan egy sírra, ahol – a sírkőre vésett, kopott felirat szerint – egy kisfiú nyugszik…
A gyermek neve ismerősnek tűnik Greta számára, és az asszony emlékei hirtelen a felszínre törnek. David segítségével elkezdi összeilleszteni nemcsak a saját, de lánya, Cheska történetét is, aki tragikus körülmények áldozatául esett. És egyáltalán nem az az angyal volt, akinek hitték…
Lucinda Riley regényében eltemetett titkok és egy elfelejtett múlt tragikus történései kerülnek a felszínre, ami örökre megváltoztatja nemcsak Greta, de a Marchmont család életét is."

kegyetlen_herceg.jpgThe Cruel Prince - A kegyetlen herceg
Holly Black

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám:
432
Megjelenés: 2018. október 2.
Címék:
ifjúsági, fantasy, mágia, tündér, ikrek
Miért érdekel?:
Mint azt már sokszor említettem, a Könyvmolyképző az egyik kedvenc kiadóm. :) Igényes formában, nagyon szerethető történeteket kapunk tőlük időről-időre, és abszolút hűek a nevükhöz, rengeteg fiatalból (vagy kevésbé fiatalból) formáltak könyvmolyt, megmutatva nekik, hogy van élet a kötelező és klasszikus szépirodalmon túl is, nem minden könyv olyan. Az olvasóikkal való készséges kommunikáció, és a kihagyhatatlan ingyen könyves akcióik meg aztán pláne dicséretesek. :) 
No de ömlengés off... :D Októberben is várható néhány új megjelenés a kiadó háza táján, ezek közül az egyik, amire felfigyeltem, az A kegyetlen herceg. Ettől a szerzőtől sem olvastam még, de a fülszöveggel abszolút megvett magának. :) Ráadásul ez egy sorozat nyitódarabja, "A levegő népe"-é, én meg amúgy is vevő vagyok a sorozatos regényekre, úgyhogy hajrá-hajrá...! :)
Fülszöveg: "Persze hogy olyan akarok lenni, mint ők. Gyönyörűek, égi tűzben kovácsolt pengék. Örökké élnek. És Cardan közülük a leglenyűgözőbb. Őt gyűlölöm legjobban. Annyira gyűlölöm, hogy néha még levegőt venni is elfelejtek, amikor őt nézem.
Egy szörnyű reggelen Jude és a nővérei végignézik, ahogy lemészárolják a szüleiket. A félelmetes gyilkos mindhárom lányt elrabolja, és Tündérföldére, a nagykirály udvarába viszi. Jude-ot csúfolják és kínozzák a halandósága miatt, és hamarosan rádöbben, ahhoz, hogy életben maradjon ebben a kiszámíthatatlan, veszélyes új világban, éppolyan okosnak, agyafúrtnak és hamisnak kell lennie, mint maguknak a tündéreknek.
Csakhogy a hatalomhoz vezető lépcsőfokokat sötét árnyak és árulás lengi körbe. Ráadásul szembe kell néznie a dühítő, arrogáns, ám karizmatikus Cardan herceggel. A lehető legóvatosabban kell eljárnia.
A bestsellerszerző Holly Black magával ragadó, a szó minden értelmében varázslatos új YA regénye.
Hagyd, hogy elbűvöljön!"

lehull_a_lepel.jpg Lehull a lepel
Karen M. McManus

Kiadó: Maxim
Oldalszám:
384
Megjelenés: 2018. október 2.
Címék:
ifjúsági, krimi, gyilkosság, romantikus, rejtély
Miért érdekel?:
Az ifjúsági könyvekből képtelen vagyok kinőni, pláne ha akad valami csavar is a történetben, mint pl. hogy meghal egy tini, és a 4 (?) lehetséges tettes közül kell kinyomoznunk nekünk olvasóknak is, hogy vajon ki tehette... Nagyon kíváncsi vagyok. :)
Fülszöveg: "Ebben ​a magával ragadó, lerakhatatlan történetben megtudhatjuk, mi történik akkor, amikor öt idegen együtt sétál be egy terembe, de csak négyen jönnek ki élve onnan. Figyelj nagyon, és talán sikerül megoldanod a rejtélyt. Hétfő délután a Bayview gimi öt diákja büntetését tölti egy osztályteremben.Bronwyn, az ész, a Yale-re készül, és soha nem szegi meg a szabályokat. Addy, a szépség, a tökéletes bálkirálynő megtestesítője. Nate, a bűnöző, most feltételes szabadlábon van dílerkedés miatt. Cooper, a sportoló, bajnok baseball játékos. És Simon, a különc, a Bayview gimi hírhedt pletykarovatának szerkesztője. Csakhogy Simon nem éli túl a büntetést. Mielőtt még kijöhetnének a teremből, Simon meghal. A nyomozók szándékosságot sejtenek a halál körül. Simon hétfőn halt meg, keddre viszont pletykaáradatot tervezett nyilvánosságra hozni legismertebb osztálytársairól. Ezzel pedig mind a négyüket a gyilkosság gyanúsítottaivá teszi. Vagy az is lehet, hogy mindannyian egy szabadon portyázó gyilkos bűnbakjai? Mert mindenkinek vannak titkai, nem igaz? De vajon milyen messzire mennél el, hogy ne lepleződj le?"

a_semmi_sulya.jpgThe Weight of Zero - Semmi súlya
Karen Fortunati

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám:
384
Megjelenés: 2018. október 2.
Címék:
ifjúsági, pszichés betegség
Miért érdekel?:
Számtalan könyv született már a témában (pszichés betegségekről is, fiatalkori öngyilkosságról is), de talán még mindig nem kap elég hangsúlyt ezek megfelelő kezelése, a megelőzés fontossága... Engem egyébként is foglalkoztat a téma és a miértek, így ezt a könyvet is szívesen elolvasnám.
Fülszöveg: "Bipoláris ​zavar – olyan, mint egy halálos ítélet.
A tizenhét éves Catherine Pulaski tudja, hogy Semmi eljön érte. Semmi, a Catherine bipoláris zavarából születő pusztító depresszió egyszer már majdnem győzedelmeskedett felette: ekkor akart először öngyilkos lenni.
A bipoláris zavar egy életre szól. Soha nem múlik el. Talán pillanatnyilag hat a gyógyszer, de Semmi vissza fog térni. Csak idő kérdése.
Így hát Catherine egy régi balettcipős dobozban gyógyszereket gyűjtöget, és arra készül, hogy kioltja az életét, még mielőtt Semmi újra élőhalottá változtatja. De még mielőtt megtenné, rövid bakancslistába kezd.
A bakancslista, a család támogatása, az új barátok és egy újfajta kezelés együttesen elkezdi lebontani Catherine elszigeteltségének falait. A probléma csak az, hogy a terv már olyan régen megszületett a fejében, hogy a jövő talán már nem is létezik a számára.
Ez a történet a veszteségről, a bánatról és a reményről szól, valamint arról, hogy a szeretet különféle formái – az anyai szeretet és a romantikus, plátói szerelem – milyen hatással vannak egy fiatal nő küzdelmére a mentális betegségével és a kezelés stigmájával.
Sosem leszek normális.
A mánia nem zavar. Inkább az ellentéte, Semmi akaszt ki. Halálra rémülök tőle.
Aki még soha nem érezte így magát, az nem tudja megérteni, milyen, amikor az érzelmek szabadságra mennek. Az érthetetlen, kimondhatatlan súly reménytelensége.
Mégis mennem kellene előre.
Élni, még ha tudom is, hogy előbb vagy utóbb vissza fog térni.
Magánzárka Semmi fekete tundrájában.
Ez nem élet.
Szóval van egy tervem.
A remény ott lapul, ahol a legkevésbé számítasz rá.
Őszinte és életigenlő írás egy máig tabutémának számító betegségről. Utat mutathat a mentális betegségekkel élő tinédzsereknek és szeretteiknek.
Képet nyújt egy ismeretlen, rémítő világról.
Kövesd Cath sorsát és éld át a reményt!"

melmoth.jpgMelmoth
Sarah Perry

Kiadó: XXI. Század
Oldalszám:
300
Megjelenés: 2018. október 1.
Címék:
gótikus irodalom
Miért érdekel?:
Végül, de nem utolsó sorban egy nagyon érdekes regényre hívnám fel a figyelmet; igazából még magam sem tudom, mire számíthatok, így mindenképpen megvárom előbb az első értékeléseket a könyvről. Ha pedig bebizonyosodik, hogy nekem ez jó eséllyel tetszene, akkor szívesen látnám a könyvespolcomon is. :) (Goodreads-en mindenesetre egész jó értékeléseket kapott, szóval bizakodó vagyok...)
Az egyébként nagy-nagy pluszpont, hogy ilyen szépséges a borítója, és hogy keménykötéses kiadás lesz - amit én nagyon szeretek. :)
Fülszöveg: "Helen ​Franklin húsz évvel ezelőtt szörnyű bűnt követett el, amit azóta sem tud magának megbocsájtani: lelkében a felejtés és az emlékezés erői küzdenek.
Furcsa kézirat kerül a kezébe. Az emberi történelem legsötétebb fejezeteiről szóló dokumentumokat tartalmazza, melyek egy fekete ruhás, könnyező szemmel és vérző lábakkal megjelenő árnyalak legendájáról szólnak. Ő Melmoth, a Tanú, egy különös szellem, aki a Földet járja szüntelen a bűn és bűnhődés megtestesítőjeként.
Akinek Melmoth megjelenik, választania kell: vagy együtt él bűnével, vagy megsemmisül, és az időtlen magány és sötétség kárhozatába vezet útja… Helen úgy érzi, Melmoth őt is gyerekkora óta figyeli… a múltjával való szembesülés pedig fontos választások elé állítja.
Kitűnően megírt, lebilincselő történet a kegyelemről, a megváltásról, a szeretetről és a konfliktusok kezeléséről.
Az essexi kígyó sikerszerzőjének legújabb regénye!"

Címkék: =hamarosan=

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr2914248931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása