Marissa Meyer: Cinder

marissa_meyer_cinder.jpg

"Azok a fránya tükrök viszont mindig csak a valóságot képesek mutatni."

"Százhuszonhat évvel a negyedik világháború után emberek és kiborgok népesítik be Új Peking utcáit. A népességet halálos járvány tizedeli. Az űrből kegyetlen holdlakók figyelnek és várnak a megfelelő alkalomra… Senki sem sejti, hogy a Föld sorsa egyetlen lány kezében van…
Cindert, a tizenhat éves kiborgot a társadalom nagy része technológiai tévedésnek tartja, mostohaanyja pedig ki nem állhatja. De a kiborglétnek is megvannak a maga előnyei: Cinder szinte mindent meg tud javítani (robotokat, lebegőket, sőt még a saját meghibásodott alkatrészeit is), ezért Új Peking legjobb műszerészének tartják. E hírnevének köszönheti azt is, hogy Kai herceg személyesen keresi fel, hogy hozza helyre meghibásodott androidját. A megbízás „nemzetbiztonsági ügy”.
Vajon tényleg Cinder kezében van a Föld jövőjének kulcsa? Vagy a holdbéli királynőnek sikerül varázserejével és más fondorlatokkal meghódítania Kai herceget és vele az egész világot? A Holdbéli krónikák első könyve Hamupipőke klasszikus meséjét kombinálja a Terminátor és a Star Wars elemeivel. Az eredmény egy fantasztikus, magával ragadó történet."

Így befejezni! o.O Pontosabban nincs is befejezve! Még az a szerencse, hogy a második részt már kiadták magyarul is (nagyon remélem, hogy a többit is ki fogják, vagy ha nem, akkor kénytelen leszek összekaparni minden létező és nemlétező angoltudásomat a béka feneke alól is, és eredeti nyelven elolvasni :D).
Nekem ez nagyon tetszett. :) Végig pörgős és izgalmas, egyedül a végén a báli jelenetet kellett volna szerintem kicsit máshogy alakítani SPOILER. Igaz, eléggé kiszámítható volt az, ami a végén kiderült, de nálam nem rontott az élményen egyáltalán. :)
A szereplők jól kidolgozottak, szerettem Cindert, és kedvencem volt még Iko, az android is SPOILER.
Összességében szuper átirata lett ez a történet a Hamupipőkének (ami gyerekként egyik nagy kedvencem volt). Kíváncsi vagyok, hogy a következő kötetben mit kezd az írónő Piroska történetével.

Az elején, amint elkezdtem a könyvet, beugrott ez a dal (pedig mostanában nem is hallgattam…), és képtelen voltam szabadulni tőle. Nem véletlen… :)
https://www.youtube.com/watch?v=XrJtb6tllrc
"Kérlek, ne hagyd,
hogy ócskavasként érjen utol a temetés!
Addig is várom
porfödte roncsként, leheljen rám a zord feledés…"

Sorozatrész: Holdbéli krónikák #01

Kiadó: Alexandra

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 432

Olvastam: 2016.01.24.

Osztályzat: 5/4.5

Címkék: sorozat sci-fi robot fantasy ifjúsági romantikus steampunk disztópia 4.5* mesefeldolgozás ¤Alexandra¤ #amerikai szerző# |Marissa Meyer| -2016- /2012-es kiadás/

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr678552480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása