Alan Alexander Milne: Micimackó kuckója

micimacko_kuckoja_milne.jpg

"– Mit mondtatok, hogy mi ez?
– Tigris.
– Vagy úgy – mondta Füles.
– Éppen most érkezett – magyarázta Malacka.
– Értem – mondta Füles.
Sokáig gondolkozott, aztán így szólt:
– És mikor megy el?"

"A klasszikussá vált meseregényben a Százholdas Pagony, a Bánatos Bozótos és a Hét Fenyőfa környéke egy kisfiú és állatbarátai kalandjainak színhelye.
Micimackó az erdőben él, saját kuckójában. Ugyanebben az erdőben lakik a fontoskodó Nyuszi, a tudálékos Bagoly, a félénk Malacka, a sértődős Füles, a vidám, ugrálós Tigris, Kanga, a kengurumama és kicsinye Zsebibaba, és persze Micimackó legjobb barátja: Róbert Gida. Ebben a mesebeli erdőben mindennap történik valami mulatságos és izgalmas esemény…
Milne filozófikus, ám egyben naiv prózája híven tolmácsolja a gyermeki világlátást, stílusa gazdag groteszk nyelvi fordulatokban. Karinthy Frigyes kongeniális fordításában élvezhetik a magyar olvasók – nemcsak a kicsinyek, hanem a felnőttek is, egy mély és játékos lélek tükrét fedezve föl bennük."

Végére értem ennek a második kis kötetecskének is. :) Tetszett ez is. Nekem pl. így szétszedve jobban tetszett a könyv. Nem is értem, hogy még anno, mikor kötelező olvasmány volt, miért is nem olvastam el. :)
Fülessel viszont nem tudok megbékélni, ebben a második kötetben főleg ellenszenves lett… :S Nyuszival együtt… De Malacka örök kedvenc! :)

Kiadó: Láng

Oldalszám: 136

Olvastam: 2010.03.12.

Osztályzat: 5/4

Címkék: humor ifjúsági állatos 4* meseregény |Alan Alexander Milne| ¤Láng¤ -2010- #brit szerző#

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr827973583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása