M. C. Beaton: Agatha Raisin és a spenótos halálpite

m_c_beaton_agatha_raisin_es_a_spenotos_halalpite.jpg

"– Mit szól ehhez a szokatlan hőséghez, Mrs. Raisin?
– Köpök az időjárásra – dühöngött Agatha…."

"Agatha Raisin, az egyedülálló, célratörő reklámügynök eladja cégét, felszámolja londoni életét és leköltözik a mesés nyugalmú, festői Cotswoldsba. Ám a vágyott életről kiderül, hogy borzalmasan unalmas. Agatha, hogy unalmát elűzze, benevez a helyi pitesütő versenyre. Mivel fogalma sincs sütésről-főzésről, vesz egy kész pitét a londoni ismerős boltban, és sajátjaként nevezi be. Még a zsűri elnökét, a helybeli Cummings-Browne ezredest is megpróbálja megvesztegetni, de nem ő nyer. Ám a verseny végeztével az ezredes hazaviszi a süteményt, megeszi és meghal. Kiderül, hogy a pite spenótjába gyilkos csomorika keveredett. A rendőrség ugyan véletlen balesetként zárja le az ügyet, ám Agatha gyilkosságra gyanakszik és nyomozni kezd…
A skót írónő regénye – mint valamennyi Agatha Raisin könyv – pompás, izgalmas krimi, nagyszerű szatíra a londoni és a vidéki életről, remek karakterekkel és pergő, fordulatos cselekménnyel. Az amatőr detektív remekül megrajzolt figuráját kritikusok és a rajongók egyaránt megszerették, a sorozat már a 21. kötetnél tart."

Untam. Sablonos történet, kiszámítható csavarok, felesleges részek… A stílusról inkább nem is beszélek.
Aki krimit akar olvasni, ezerszer inkább nyomnék Agatha Christie-t a kezébe, Agatha Raisin helyett.
Alapsztori: Egyedül annyi tetszett benne, hogy az arrogáns és kiállhatatlan ingatlanügynök Agatha átment nyomozóba (ez mondjuk érdekes, ha egy civil rakja össze a kirakóst, ebben van fantázia). De az a baj, hogy a nyomozásra is csak 2 hossssssszú töltelékrész között került sor… Mintha ez úgy csak mellékes lenne, és az lenne a főtéma pl., hogy Roynak milyen jól jött a hírverés a munkahelyén… Ami a fő cselekményszál szempontjából pl. totálisan mellékes…
Kedvenc szereplő: Roy. „Drágica”… :D
Akit nem kedveltem: mindenki mást…
Kedvenc rész: Mikor az új szomszéd, James Lacey bolondnak nézi Agathát (mondjuk, ahogyan viselkedik, nem is csoda… :D).
Befejezés: Komolyan nem hiszem el, hogy mi okozza majdnem a vesztét… -.- Ezek után Agatha ne nevezze magát okosnak. Köszönöm.
Összegezve: Sokkal jobbra számítottam. De mivel megígértem, hogy 1 rész után nem adom fel, így még kénytelen leszek átvergődni magam 1-2 köteten (nem hiszem, hogy megszeretem, de mindegy…).

Sorozatrész: Agatha Raisin #01

Kiadó: Ulpius-ház

Oldalszám: 342

Olvastam: 2014.06.16.

Osztályzat: 5/3

Címkék: sorozat krimi 3* ¤Ulpius-ház¤ -2014- #brit szerző# #skót szerző# |M. C. Beaton|

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr27551078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása