Claire Loup: Amikor életemben először

eloszor.jpg

"Arra gondoltam, pont erre valók a barátok: hogy kimondjanak olyan dolgokat, amiket nem mond ki magának az ember…"

"Az érettségit követő nyár eseményei alkalmat szolgáltatnak Julie-nek arra, hogy számba vegye az elmúlt néhány év meghatározó élményeit, azokat, amikor életében először tett valamit, vagy esett át valamin. Ezen nevezetes és emlékezetes első alkalmak között egyaránt van kellemes és kellemetlen, felemelő és lehangoló, kacagtató és siralmas. Claire Loup, a fiatal francia írónő első regényében jelenlegi és hajdani tinik egyaránt magukra ismerhetnek a főhősnő hol csípős iróniával, hol fergeteges humorral elénk tárt csetlés-botlásaiban, amelyek a nővé válás óhatatlan velejárói mindannyiunk életében."

Könnyed, leginkább tinilányoknak való könyv – nekik viszont valószínűleg érdemes is lenne elolvasni, mert tulajdonképpen minden történet végkicsengése pozitív (mint pl. a bármennyire is elcsépelt, mégis örökérvényű ne drogozzál, mert a drog az rossz, értem?). 
Ami mindenképpen pozitív a könyv kapcsán, az a stílusa, ami miatt olvastatja magát a könyv. Helyenként meg még kifejezetten humoros is. Haladsz előre, miközben teljesen belefeledkezel az olvasásba – és ez jó. Kikapcsolja az embert. 
Ami pedig óóóriási negatívum, hogy tulajdonképpen egy olyan lányt rajzolt meg az írónő, aki minden h*lyeségbe belekeveredik, és őszintén én nem tudom, miért is kéne kedveljem ezt a lányt… Összetűzésbe keveredik a rendőrökkel, úgy váltogatja a pasijait, mint más a zoknikat, lop, drogozik, átveri a szüleit (nem is egyszer), a baráti köre inkább no comment… Esküszöm, az egyedüli szerethető karakter benne a nagy szívszerelme, Jules volt (akivel szintén csak szemétkedni tudott…). 
Az meg, hogy egy 15 éves lány első dolga, mikor összejön egy sráccal, hogy rohan a dokihoz fogamzásgátlót felíratni, kb. ott telt be nálam a pohár… (Dicséretes, ha valaki gondol a védekezésre, de nem hiszem, hogy egy fiatal szervezet számára ez a legjobb megoldás… És biztosan én vagyok túl maradi, de azt sem gondolom, hogy egy 15 éves lánynak rendszeres nemi életet kellene élnie…) 
Egyszóval: ez a leányzó tökéletes példa a tiniknek, hogy milyen NE legyél...

Kiadó: Könyvmolyképző

Oldalszám: 240

Olvastam: 2015.02.05.

Osztályzat: 5/4

 

Címkék: ifjúsági tinik kamaszkor 4* ¤Könyvmolyképző¤ #francia szerző# -2015- |Claire Loup| [Vörös Pöttyös Könyvek]

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr207388746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása