Visszatekintő - február [2015]

Ismét eltelt egy hónap, nincs más hátra, mint hogy kiválasszak 3 könyvet ezúttal is, amit szeretnék én is elolvasni a Moly.hu februári legolvasottabb könyvei közül. Íme az én hármasfogatom: 

tiz_apro_lelegzet.jpgTen Tiny Breaths - Tíz apró lélegzet

[K. A. Tucker]

Bár már a megjelenés óta szívesen olvasnám ezt a könyvet (még játszottam is érte a BTK-val, csak nem nyertem...), mégis egy részem tart tőle, hogy úgy járok, mint az "Easy - Egyszeregy"-gyel...a fülszövege is eléggé hasonló... Titokzatos sráccal megismerkedik a csaj, stb... Hát, nem tudom... :/ Majd mesélek, ha elolvastam... Addig meg lehetőleg nem bocsátkozom találgatásokba...
"Négy évvel ezelőtt Kacey élete borzalmas fordulatot vett, mikor egy részeg sofőr miatt elvesztette szüleit, a barátját és a legjobb barátnőjét. A baleset emléke még mindig kísérti, még mindig hallja édesanyja utolsó lélegzetét, és nem akar mást, mint hátrahagyni a múltat. Kacey és tizenöt éves húga, Livie, két buszjeggyel felfegyverkezve maga mögött hagyja a michigani Grand Rapidsot, hogy mindent újrakezdjen Miamiban. Először alig tudnak megélni, de Kacey nem aggódik. Ő mindennel elbír – kivéve titokzatos szomszédjával az 1D lakásból.
Trent Emersonnak ragyogó kék szeme van és mély gödrécskéi az arcán, mikor nevet. És hibátlanul egyensúlyozik a jó fiút a veszélyestől elválasztó, ellenállhatatlan vonalon. Tragikus múltja miatt Kacey eldöntötte, hogy senkit sem enged közel magához, de a kettejük közötti vonzalom tagadhatatlan, és Trent minden eszközt felhasznál, hogy bejusson a Kacey szívét védő falak mögé – akár még egy olyan titokról is hajlandó lerántani a leplet, ami mindkettejüket tönkre teheti."

csabitas_kilenc_szabalya.jpgA csábítás kilenc szabálya

[Sarah MacLean]

2013-as megjelenésű ez a könyv, de eddig valahogy különösebben nagy figyelmet nem szenteltek neki (talán most azért, mert megjelent időközben a sorozat második kötete is). Mindenképpen át fogom mustrálni ezt a könyvet is előbb-utóbb...
"Egy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfimódra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Ezenkívül nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban.
Lady Calpurnia Hartwell mindig betartotta ezeket a szabályokat, de végül is mi értelme volt ennek? Még mindig nincs férjnél és enyhén szólva elégedetlen a helyzetével. De most megfogadta, hogy megszeg minden szabályt és végre élvezni fogja az életet!
De ahhoz például, hogy végigtáncoljon egy bált vagy szenvedélyesen csókolózzon, kell egy megfelelő partner is. Egy olyan férfi, aki mindent tud a szabályszegésről. Például az elbűvölően vonzó Gabriel St. John, Ralston márki, akinek épp olyan rossz a híre, mint amilyen bűnös a mosolya.
Ha Lady Calpurnia nem vigyáz, akkor éppen a legfontosabb szabályt fogja megszegni: akik az élvezeteket keresik, azoknak soha nem szabad reménytelen szerelemre lobbanniuk."

anna_es_a_francia_csok.jpgAnna és a francia csók

[Stephanie Perkins]

Könyvszerető ismerőseim sok jót meséltek már erről a könyvről, és mivel amúgy is jelentkeztem Molyon egy kihívásra, ahol idén 25-öt el kell olvasni a Könyvmolyképző Kiadó könyvei közül, így ez is sorra fog kerülni végre nálam. (Nem véletlenül választottam most is kifejezetten Könyvmolyképzős könyveket...)
"Anna nagy várakozással tekint végzős évének kezdete elé atlantai középiskolájában, ahol van egy remek munkája, egy hűséges legjobb barátnője, és egy alakulófélben levő, ígéretesnek tűnő kapcsolata. Így aztán eléggé elkeseredik amiatt, hogy Párizsba kell költöznie egy bentlakásos iskolába – egészen addig, amíg ott nem találkozik Étienne St. Clairrel, aki okos, sármos, gyönyörű, szóval tökéletes… lenne, ha nem volna foglalt. De a Fények Városában a vágyak valahogy mindig utat törnek maguknak. Vajon a szerelmes majdnem-ek éve a hőn óhajtott francia csókkal ér véget? Stephanie Perkins a romantikus feszültséget mindvégig sistergőn, a vonzalmat pedig magas hőfokon tartja debütáló regényében, amely garantáltan megbizserget minket a fejünk búbjától a lábujjainkig és megolvasztja a szívünket."

Összegezve: 
- az eddigi visszatekintőkből még 20 könyv olvasásra vár
- elolvasva: 4 könyv

Címkék: =visszatekintő=

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr657241681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása