Kiera Cass: The Elite - Az Elit

elit_parvalaszto_2.jpg

"– Milyen szerelmesnek lenni? 
(…) 
– A legcsodálatosabb és legszörnyűbb dolog, ami az emberrel megtörténhet – felelte egyszerű szavakkal. – Tudatában vagyunk annak, hogy rábukkanhatunk valami egészen hihetetlen dologra, és örökre meg akarjuk tartani, aztán minden egyes percében rettegünk attól, hogy elveszítjük."

"A PALOTÁBA 35 LÁNY ÉRKEZETT. CSAK HATAN MARADTAK. A Párválasztót 35 lány kezdte meg. Mostanra azonban már csak az Elitnek nevezett csoport maradt versenyben Maxon herceg szerelméért, s a harc ádázabb, mint valaha. Minél közelebb kerül America a koronához, annál jobban meg kell szenvednie azért, hogy végre megtudja, kihez húz valójában a szíve. Minden Maxonnal töltött pillanat olyan, akár egy tündérmese, csupa lélegzetelállító, csillogó romantikus kaland. De ha a palotában meglátja őrt állni első szerelmét, Aspent, újra hatalmába keríti a vágyakozás az élet után, amit még közösen terveztek el. Americának rettentően szüksége lenne egy kis időre. Míg azonban ő a kétféle jövő lehetősége között vergődik, az Elit tagjai pontosan tudják, hogy mit is akarnak – s egyre valószínűtlenebbnek tűnik, hogy Americának lehetősége nyílik választani… „Mintha az Éhezők viadala (leszámítva a véres jeleneteket) és a Nagy Ő (leszámítva a véres jeleneteket) elegye lenne. Cass ügyesen szítja America és Maxon vágyát, de közben nem hagyja kialudni a lány első, tiltott szerelmének parazsát sem." – Publishers Weekly"

Bizony, megszerettem ezt a sorozatot. :) A szerelmi háromszögeket alapból eléggé elcsépelt témának tartom, most viszont másképp vagyok ezzel… Az mondjuk roppantul zavar, hogy America ennyire nem tudja eldönteni, hogy melyik fiút is akarja igazán… :/ (Megjegyzem, a nevével még mindig nem vagyok kibékülve…) Egyik pillanatban még Maxonért van megveszve, aztán lapozok egyet, és a következő oldalon meg már Aspennel nosztalgiázik, és biztos benne, hogy mellette akar megöregedni… Ennyire sekélyes és érzelmileg csapongó nem lehet valaki… -.- 
A kedvenc részem mindenképpen az volt, mikor America a lázadók elől bemenekül az erdőbe, aztán az ottani történések… (Nagyon kíváncsi vagyok, miért történt ez így. Remélem, meg lesz magyarázva a zárókötetben.) És az is, mikor Mer ismét találkozik Marlee-val. Ami pedig Maxonról a végén kiderül, az is meglepett, erre mondjuk nem számítottam (mikor Mer és Maxon nem érnek már le a királyékhoz, hanem az egyik fali fülkében bújnak el a lázadók elől). Itt megint megszerettem kicsit Maxont. :) 
America volt az, aki indult a Párválasztón, most mégis leginkább ő kényszerül párt választani, és dönteni, hogy Maxon vagy Aspen. Gőzöm sincs, mi fog ebből kisülni, vagy mi lesz az a dolog, ami végre döntésre készteti Americát… De nagyon érdekel! *-*

 

Sorozatrész: A Párválasztó #02

Kiadó: GABO

Oldalszám: 354

Olvastam: 2014.10.17.

Osztályzat: 5/5

Címkék: ifjúsági romantikus 5* disztópia uralkodók ¤GABO¤ #amerikai szerző# -2014- |Kiera Cass|

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr897119287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása