Hamarosan... - Könyvmolyképző Kiadó 2.

kalózköztársaság.jpg

Kalózköztársaság
[Colin Woodard]

Várható megjelenés: 2014.12.09
Könyvadatlap a kiadó honlapján
Goodreads értékelés: 5 / 3.78

A Feketeszakállhoz, „Black Sam” Bellamyhoz, és Charles Vane-hez hasonló hajóskapitányok, kalóztársaikhoz csatlakozva létrehozták a „Suhanó Bandát” és ezzel megalapították a Kalózköztársaságot – a nyers, egyedi, és túlságosan is rövid demokráciát a Bahamákon. Szerződéses szolgákból szabadok lettek, a feketékből és a menekült rabszolgákból egyenlő jogú polgárok, vezetőiket pedig szavazással választották meg vagy távolították el.
Azáltal, hogy elvágták a kereskedelmi útvonalakat, kifosztották a rabszolgahajókat, és elszakították Európát az Újvilágtól, a Kalózköztársaság alapjaiban rázta meg az imperializmust, és tüzelte azokat a demokratikus érzelmeket, amelyek később az amerikai szabadságharchoz vezettek. Szereplőik a közemberek szemében hősökké lettek, és most, ebben a korábban soha el nem mesélt történetükben, a dicsőséges Kalózköztársaság újra életre kel.

mila2.0.jpgMila 2.0
[Debra Driza]

Várható megjelenés: 2014.11.25
Könyvadatlap a kiadó honlapján
Goodreads értékelés: 5 / 3.70

Jöhet bármi, én senkinek nem engedem, hogy változtasson rajtam. Nem hagyom, hogy bármilyen apróságtól is megfosszanak, ami emberi bennem.
FELTÉVE, HOGY EGYÁLTALÁN VAN BENNEM EMBERI, AMIT ELVESZÍTHETEK!
Mila egy minnesotai kisvárosban él az édesanyjával. Egy nap rájön arra, hogy az élete mindaddig hazugságban telt. Nem lett volna szabad megtudnia az igazságot arról, hogy ki is ő valójában. Nem lett volna szabad ráébrednie a múltjára, és hogy olyan dolgokra programozták be, amikre egy hús-vér ember sohasem lenne képes.
Most nincs választása, menekülnie kell a veszélyes ügynökök elől, akik meg akarják semmisíteni, mert túl sokat tud, és egy titokzatos csoport elől, akik élve akarják elfogni, hogy megfejtsék fejlett technológiája titkát.
De még ha az ellenségeit elkerülhetné is, a kegyetlen valóság elől, akkor sem tudna elmenekülni – mint ahogy azt sem bírná feledni, hogy mi mindent hagyott maga mögött.
Amivé válik útja során, az mindenki képzeletét felülmúlja, még a sajátját is, de talán éppen ez mentheti meg az életét.

sanctum.jpgSanctum
[Sarah Fine]

Várható megjelenés: 2014.11.18
Könyvadatlap a kiadó honlapján
Goodreads értékelés: 5 / 4.05

"Az állkapcsán a borosta dörzsölte a halántékomat, miközben beszélt. – Azt mondtad, hogy beosontál a városba. Nem az Öngyilkos Kapukhoz érkeztél meg?
– Nem, nem igazán. Amikor… meghaltam, kívülre érkeztem meg, egy mezőre. De láttam a várost, és tudtam, hogy ő itt van. Nem maradhattam odakint úgy, hogy közben tudom: ő idebent csapdába esett.
A tervem: bejutni a városba. Megtalálni Nadiát. Kijutni. Egyszerű."
Egy hete a tizenhét éves Lela Santos legjobb barátnője megölte magát. Ma, mivel a búcsúztatási szertartás félresiklott, Lela a paradicsomban találja magát, és egy óriási, elkerített várost néz a távolban – a poklot. Senki nem megy át saját jószántából az Öngyilkos Kapukon egy olyan helyre, amit beborít a sötétség, és hemzseg a lecsúszott teremtményektől. Lela azonban nem akárki. Ő eldöntötte, hogy megmenti legjobb barátnője lelkét, még akkor is, ha ezzel feláldozza örök, síron túli életét.
Miközben Lela megpróbálja megtalálni Nadiát, elfogják az Őrök, ezek az óriási, nem éppen emberi lények, akik a város sötét, végtelen utcáin járőröznek. Túlságosan is emberi vezetőjük, Malachi minden tekintetben különbözik tőlük, egyet kivéve: halálos hatékonyságát. Malachi tud valamit, amit Lela nem: a sötét város nem a legrosszabb hely, ahova kerülhet az ember…

embrace- döntés.jpgDöntés
[Jessica Shirvington]

Várható megjelenés: 2015.01.09
Könyvadatlap a kiadó honlapján
Goodreads értékelés: 5 / 4.01

Violet nem vágyik másra, csak hogy Lincolnnal lehessen. De a fiú olyan súlyos titkot rejteget, amely bármikor szétszakíthatja őket. És persze ott van Phoenix is. A lenyűgöző és kifürkészhetetlen srác, aki azonban mindig a lány mellett áll.
A világosság és a sötétség örök küzdelmének csapdájában vergődve – ahol az angyalok bosszúra szomjaznak, és az emberek hősként harcolnak – Violetnek el kell döntenie, mekkora áldozatot hajlandó hozni. És kiben bízhat…
A rossz döntés nem csupán az életébe kerülhet, hanem a végzetébe is.

látók.jpgA látók I.
[Libba Bray]

Várható megjelenés: 2015.01.09
Könyvadatlap a kiadó honlapján
Goodreads értékelés: 5 / 3.97

Hiszel abban, hogy szellemek, démonok és Látók élnek közöttünk?
Evie O’Neillt elküldik unalmas szülővárosából és New York forgalmas utcáira száműzik - amitől ő ma-xo-lú-te el van ragadtatva. 1926-ot írunk. New York nyüzsög az illegális italmérésektől, a Ziegfield lányoktól és a szemtelen zsebtolvajoktól. Az egyetlen bökkenő, hogy Evie-nek a nagybátyjánál kell laknia, aki az okkult tudományok megszállottja.
Evie attól tart, hogy Will bácsi felfedi majd legsötétebb titkát: természetfeletti képességét, ami eddig csak bajba sodorta. Ám amikor a rendőrség egy meggyilkolt lányra bukkan, akinek a testére egy titokzatos szimbólumot véstek és Willt a helyszínre hívják, Evie rájön, hogy képessége segíthet elkapni egy sorozatgyilkost.
Ahogy Evie fejest ugrik a gyilkossal való macska-egér játékba, újabb történetek bontakoznak ki a sosem alvó városban. Egy Memphis nevű fiatalember életét a rémálmok irányítják. Theta, a táncosnő múltja elől menekül. Egy diák, Jericho pedig megdöbbentő titkot rejteget. És mindannyiuktól függetlenül valami sötét és gonosz felébredt…

Címkék: =hamarosan=

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr766872377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása