Lois Duncan: Kutyaszálló

kutyaszálló.jpg

– A kutyák nem lehetnek szellemek. Nincsen lelkük. 
– Honnan tudod, hogy nincsen? – vágott vissza Andi. – Egy olyan kutyának, mint Vörös Vándor, több lelke van, mint neked valaha is lesz.

"Andi imádja a kutyákat. Csakhogy Andi és a családja Alice nénihez költöztek, aki borzasztó allergiás a kutyákra, így a kislány tacskójának, Bebének meg az Alice néni küszöbére tévedt tündéri kóbor kutyának, Pénteknek bujkálnia kell… Amíg egyszer csak Andinak nagyszerű ötlete nem támad. Nemsokára bátyjával, Bruce-szal megmentik Pénteket és a kölykeit, majd beköltöztetik őket egy a közelben álló elhagyatott házba. Később itt talál otthonra Vándor, a gyönyörű ír szetter is, akivel rosszul bánik a gazdája, őt pedig az iskolaudvaron maradékokért kuncsorgó MacTavish követi. Ezután érkezik még öt bullmasztiff kölyök, akiket tulajdonosuk nem akar megtartani. Andi odáig van az izgatottságtól – igazi kutyaszállót vezet! De sikerül-e Bruce segítségével tovább működtetni a kutyák menhelyét, vagy egy vakkantás elárulja a titkukat?"

Tökéletesnek épp nem nevezném a könyvet, de a kamaszok számára élvezetes olvasmány lehet. :) Nekem még huszonéves fejjel is tetszett… :D 
A könyvet az Antikvárium.hu húsvéti tojástörögetős játékában nyertem, örültem is neki, mivel minden olyan könyvet/filmet szeretek, ami kutyákkal kapcsolatos (akármilyen gagyik, én elvagyok velük :D) . Aztán most neki is estem, mert anno a könyv alapján készült filmet már láttam, aztán gondoltam, teszek egy próbát a könyvvel is. 
Le kell szögeznem, hogy a „Kutyaszálló” c. film nem ugyanaz, mint a könyv, a történet konkrétan teljesen más (a filmben egy árva testvérpár szerepel, a könyvben pedig van családjuk, és maga a cselekmény is teljesen különbözik). Talán a könyv valamennyivel életszagúbb, mint a film, mert hát a filmben olyanok vannak, hogy különböző találmányokat kreálnak arra, hogy a kutyák életét könnyítsék, és hasonlók (wc-t csinálnak nekik, etető-szerkezetet, stb… és baromira hollywoodi az egész).. -.- Úgyhogy a kettő közül már akkor inkább a könyvre szavazok.

 

Kiadó: Könyvmolyképző

Oldalszám: 148

Olvastam: 2013.04.28.

Osztályzat: 5/4,5

Címkék: kutya ifjúsági filmadaptáció 4.5* ¤Könyvmolyképző¤ -2013- #amerikai szerző# |Lois Duncan|

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr776588743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása