Christopher Moore: Biff evangéliuma

biff evangéliuma.jpg

"– Amúgy Szenteltessék Meg. 
– Micsoda? 
– A név, amire kíváncsi voltál. Józsua apjának neve. Tudod: „miatyánk, ki vagy a mennyekben, Szenteltessék Meg a te neved.” 
– Micsoda hülye név! Még szerencse, hogy Józsua nem örökölte. Totál tönkrevágta volna a gyerekkorát."

"Jézus születésének történetét jól ismerjük. Csakúgy, mint bölcs tanításait, dicső cselekedeteit és isteni önfeláldozását a harmincadik születésnapját követően. De Isten Fiának gyermekkoráról és felnőtté válásának történetéről senki nem tud semmit – Biffet, a Messiás legjobb haverját kivéve, akit most az Úr parancsára feltámaszt egy Raziel nevű botcsinálta angyal, hogy írja meg a saját evangéliumát. Úgyhogy Biff egy szállodai szobába zárva nekiáll elmesélni az elveszettnek hitt évek történetét. Senkit és semmit nem kímélve végre kipakol a maga sajátos stílusában (persze, hogy nem véletlenül törölték ki őt az evangéliumokból), és megosztja velünk, hogy hogyan is történt minden valójában, a betlehemi jászoltól egészen a Golgotáig.
Biff evangéliuma tele van izgalmas kalandokkal, szerelemmel, varázslattal, gyógyítással, kung-fúval, halottkeltéssel, démonokkal és dögös csajokkal. De bármi is történjen velük, egy biztos: Biffet nem olyan fából faragták, hogy csak úgy szó nélkül hagyja a legjobb barátját keresztre feszíteni. Nem. Ő harcolni fog a végsőkig."

Ez aaz! Győzelem! Elolvasva még a határidő előtt (könyvtári könyv) – nagy dolog ám ez, ha rólam van szó. :D 
Most pedig jó kislány leszek, és nem húzom le nagyon ezt a könyvet. :)) 
Hát, voltak benne jó poénok, néhányszor viszont úgy éreztem, hogy nagyon vicces akar lenni Moore bácsi, csak útközben a poén erőltetett lett, és el is vetette a sulykot… 
A vége viszont kifejezetten tetszett, ahogy megoldotta – csak hogy legyen valami pozitív is az értékelésemben. :)

Kiadó: Agave

Oldalszám: 446

Olvastam: 2010.07.15.

Osztályzat: 5/3,5

Címkék: humor regény vallás 3.5* ¤Agave¤ |Christopher Moore| -2010- #amerikai szerző#

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr85542681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása