Jackie French: Hekja - Egy lány a vikingek fogságában

hekja - egy lány a vikingek fogságában.jpg

"Hekja néha úgy érezte, kettejük élete két vastag kötél, amely végül egybefonódott, és így sokkal erősebb, mint külön-külön."

"A regény megtörtént eseményeken alapul, amelyekről kétszáz esztendővel lezajlásuk után a „Grönlandiak sagája" és „Erik sagája" számolt be.
Vikingek támadnak meg és pusztítanak el egy tengerparti falucskát, ahol foglyul ejtik Hekját, majd a kutyájával, Snarffal együtt Grönlandra viszik a kislányt. Ezen a zord és hideg földön Freydis Eriksdottir, a hírhedt Vörös Erik leányának thrallja – rabszolgája – lesz. Hekja harcias elszántságával kiérdemli úrnője megbecsülését. Megpróbáltatásai azonban épp csak elkezdődtek azzal, hogy a vikingek a jeges szigetre hurcolták: a telepesek Freydis vezetésével elindulnak, hogy új kolóniát hozzanak létre Vinlandban – a mai Amerikában –, ahol további veszedelmes kalandok várnak rájuk.
Jackie French – számos rangos irodalmi díj birtokosa, akinek eddig száznál is több műve jelent meg világszerte – gondos történelmi kutatómunka alapján megírt művében tanúi lehetünk, hogyan cseperedik fel egy egyszerű kislány a vikingek kalanddal, nélkülözéssel és tragédiákkal teli életébe csöppenve, hogyan válik rabszolgaként is példaképpé a rettenthetetlen harcosok számára, hogyan érdemli ki a dicsőséget és találja meg az igaz szerelmet.
A fordulatokban gazdag ifjúsági történelmi regény méltán népszerű minden korosztály tagjai között."

Ez annyira nagyon jó volt! *.* Igaz, „ifjúsági könyvként” van megjelölve, de bátran ajánlom minden korosztálynak. Nem tudom, hogy meg van-e filmen, de érdemes lenne rá. 
Eddig is érdekelt ez a viking-téma, de ez a könyv még inkább meghozta a kedvem, hogy a későbbiekben is olvassak még róluk. 
Már az első oldalak megragadtak, és sokkal kevesebb idő alatt is a végére értem volna, ha emellett nem kellett volna annyit tanulnom meg beadandókon dolgoznom… :/ Nagyon nekem való volt a fogalmazásmód, és minden, úgy ahogy van. Bár, az érzelmes részeket nem vitte túlzásba (mondhatni: én nem hittem el, hogy xy és xz között húú, de nagyon dúl a szerelem), és a skraelinges-harcos rész is valahogy lehetett volna kicsit hosszabb is (a vége eléggé össze lett csapva). 
Kedvenc szereplő egyértelműen Snarf volt… :P

Kiadó: Orlando

Oldalszám: 296

Olvastam: 2011.12.10.

Osztályzat: 5/5

Címkék: viking ifjúsági történelmi 5* |Jackie French| ¤Orlando¤ -2011- #ausztrál szerző#

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr85522015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Henrietta9821 2018.01.20. 11:17:52

Szia! Tudom, hogy már régi ez a bejegyzés, de remélem azért ezt látod.
Azt szeretném kérdezni, hogy neked megvan-e ez a könyv?

**Valcsa** · http://zenefuleimnek.blog.hu 2018.03.24. 20:57:47

@Henrietta9821: Most láttam, hogy írtál. :) Igen, sikerült levadásznom boltból, úgyhogy megvan. :) (De egyébként könyvtári példányként olvastam legelőször.)
süti beállítások módosítása