Stephen King: Álomcsapda

álomcsapda.jpg

"…semmitől sem kell félnünk, csak a félelemtől."

"Különös fényjelenségeket észlelnek Maine vadregényes erdei fölött. Idegen bolygóról?, galaxisból? származó űrhajó landol a környéken, s a szürke kis földönkívüliek nemcsak az ott lakók testét fertőzik meg valami undorító gombás kórsággal, de a tudatukat is megtámadják. Az emberek olvassák egymás gondolatait, és az idegen lények hatására olykor nem uraik cselekedeteiknek. Természetesen közbeavatkozik a hadsereg, s egy paranoiás egykori kommandós vezetésével lezárja a területet. Vadászidény van, s négy jó barát is a karanténban reked; ők kora ifjúságuktól ide járnak vadászni. Rejtélyes okból ők másként reagálnak a fertőzésre. Először értetlenül szemlélik az eseményeket, majd megkezdődik a gyilkos hajsza: egyrészt megpróbálják megakadályozni a szürke lényeket, hogy teljesítsék küldetésüket, másrészt szembeszállnak az őrült katonával, aki számára csak egyetlen megoldás létezik: az öldöklés. A szálak Derrybe vezetnek (ahol sok évvel azelőtt a nyomasztó emlékű Az, a bohócmaszkos szörnyeteg szedte gyermek áldozatait), a négy férfi szellemileg visszamaradt gyermekkori barátjához, aki különös képességekkel rendelkezik… Vajon bezárul-e az álomcsapda? 
Stephen King feszültséggel teli, lebilincselő regényéből megtudhatja Kedves Olvasó. Az időközben elkészült filmváltozatot Lawrence Kasdan rendezte – a főbb szerepekben Morgan Freeman, Thomas Jane és Tom Sizemore látható."

Majdnem fél évig tartó olvasás után végére értem ennek a 748 oldalas könyvnek is. :) Hát, nem volt rossz, de nagyon nem is ájultam el tőle. Képzelete biztosan van a pasasnak, efféle „szargörények” nekem biztosan nem jutottak volna eszembe. Duddits meg valahogy színesebbé tette a sztorit. :) De azért örülök, hogy nem hagytam félbe, ahogy kb. 200 oldalnyi semmiről szóló rész olvasása közben terveztem… A végén tetszett az a cseppnyi humor, amikor Jonesy letolja Henryt, hogy ennyit késett, és még kenyeret sem hozott… :D 
Mindenesetre: szerintem van ennél jobb műve is az írónak.
„Más nap, ugyanaz a szar.”

Kiadó: Európa

Oldalszám: 750

Olvastam: 2009.11.28.

Osztályzat: 5/4

Címkék: horror fogyatékosság 4* filmadaptáció ¤Európa¤ |Stephen King| -2009- #amerikai szerző#

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr45507045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása