Lucy Maud Montgomery: Anne otthonra talál

anne otthonra talál.jpg

"– Az öt harmincas vonat már meg is érkezett, és fél órával ezelőtt el is ment – jelentette ki a szapora beszédű vasutas. – De itthagytak magának egy utast, egy kislányt. Odakint ül, a zsindelyeken. Kértem, hogy üljön be a hölgyek számára fenntartott váróterembe, de komolyan közölte velem, hogy szívesebben várna kint. „Itt tágabb tere nyílik a képzeletnek”, mondta. Szerintem nem mindennapi eset."

"Az Anne történetéből készült filmsorozat olyan sikeres, hogy a tévécsatornák újra és újra a műsorukra tűzik. Az olvasók pedig újra és újra a kezükbe veszik a magával ragadó kötetet. Marilla és Matthew, az Idős testvérpár elhatározzák, hogy örökbe fogadnak egy árvát, hogy segítsen nekik a ház körüli teendők ellátásában. A vonattal azonban a kért jókötésű fiú helyett legnagyobb megrökönyödésükre egy vézna, répavörös hajú kislány érkezik, akinek ráadásul be nem áll a szája. Első gondolatuk, hogy másnap visszaküldik a gyermeket az árvaházba, ám Anne úgy határoz, hogy maradni akar, hiszen a szigeten „oly tág tere nyílik a képzeletnek". Kezdeti vonakodásuk dacára Marilla és bátyja hamarosan már el sem tudják képzelni az életüket a bátor, életteli, fantáziadús és zavarba ejtően őszinte kislány nélkül. Anne érkezése olyan gyökeres változásokat hoz életükben, amilyenekről még csak nem Is álmodtak. A vörös hajú árva könnyes-vidám története világszerte rabul ejtette az olvasókat. Lucy Maud Montgomery életműsorozatának feledhetetlen darabja."

Aranyos történet, és nagyon hangulatos. Az egyedüli problémám vele csupán annyi, hogy az eleje érdekes és pörgős, eseménydús, a vége szintúgy [jaj, nagyon megkönnyeztem… :'( ], a közepe viszont nekem nagyon lapos… Úgy értem: persze, Anne-nel mindig történik valami… :) De ezek valahogy számomra nem voltak olyan túlzottan érdekes/izgalmas történések, néhány kivétellel (pl. a csónakos jelenet, az tetszett… vagy a hajfestékes… :D). Az is zavart, hogy némelyik fontos szereplő hihetetlenül jellemtelenre sikeredett… Mint pl. Diana. Ugyan mégis mi különböztette meg Jane-től, vagy Ruby-tól? Attól eltekintve, hogy Anne legjobb barátnője. Jobban ki lehetett volna az ő karakterét is dolgozni, valami különleges tulajdonsággal, vagy hobbival, vagy bármivel… 
Ezt az Anne lányt nagyon megkedveltem, de aki igazán kedvenc lett, az Matthew. :)

Sorozatrész: Anne #01

Kiadó: Európa

Oldalszám: 348

Olvastam: 2013.03.28.

Osztályzat: 5/4,5

Címkék: ifjúsági lányregény filmadaptáció 4.5* ¤Európa¤ |Lucy Maud Montgomery| -2013- #kanadai szerző#

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr195499289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása