Paulo Coelho: Az ördög és Prym kisasszony

az ördög és prym kisasszony.jpg

"Az egyik legérdekesebb elképzelést egy arab könyvben találta: ott az állt, hogy a léleknek, amikor kiszállt a testből, át kell mennie egy hídon, amely olyan keskeny, mint a borotvaél, s jobb oldalán a paradicsom van, bal oldalán pedig körök, amelyek a föld legsötétebb mélyébe vezetnek. 
Arról nem szól a könyv, hogy hova vezet a híd, csak annyit tudunk meg belőle, hogy amikor rálép egy lélek, a jobb kezében tartja az erényeit, a bal kezében pedig a vétkeit, és attól függően, hogy melyik a nehezebb, vagy jobbra, vagy balra fog leesni."

"Kisemberek sorsa, misztikum, érzelem, némi transzcendencia – ezek Coelho írásművészetének kulcsszavai. Coelho művei közül eddig a Veronika meg akar halni című regény jelent meg kiadónknál 2001-ben, illetve a szerző főművének tartott Az alkimista. 
Az ördög és Prym kisasszony-ban Coelho egy zárt közösség próbatételét ábrázolja. Egy hegyvidéki kis falucskában játszódik, ahol főleg öreg emberek, földművesek és pásztorok leszármazottai élnek. Egy szép napon titokzatos idegen érkezik a faluba, akiben többen az ördögöt vélik fölfedezni. Az idegen gazdagságot ígérve ráveszi Prym kisasszonyt, a fiatal szállodaalkalmazottat arra, beszélje rá a falu népét, hogy öljenek meg valakit maguk közül, és olyan jutalmat kapnak, amivel újra felvirágoztathatják a falut. Chantal Prym, aki nagyon szeretné megváltoztatni az életét, vajon minden gátlás nélkül az idegen bűntársa lesz? A faluközösség enged-e a kísértésnek, és valóban kiválaszt soraiból egy bűnbakot? Az idegen pedig joggal bízik-e abban, hogy a Rossz győzedelmeskedik a Jó felett?"

Az eddigi 3 Coelho-könyv közül, amit olvastam (Az alkimista, Veronika meg akar halni + ez), hát, fényévekkel ez a Prym kisasszonyos vezet, pedig elvileg Az alkimista a legismertebb könyve… Én inkább nyomnám Az ördög és Prym kisasszonyt az emberek kezébe, mintsem azt… -.- 
Ötletes történet, a cselekmény leírása is egészen jó volt, és a mondanivalója sem utolsó… 
Határozottan tetszett (attól eltekintve, hogy milyen borzalmas dologról szól valójában…).

Kiadó: Athenaeum

Oldalszám: 214

Olvastam: 2013.01.30.

Osztályzat: 5/5

Címkék: regény hit 5* ¤Athenaeum¤ |Paulo Coelho| -2013- #brazil szerző#

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr905482525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása