Charles Dickens: Karácsonyi ének

karácsonyi ének.jpg

"Becsületes, méltányos és nemes rendje az a dolgoknak, hogyha már a betegség és a szomorúság ragadós, semmi sem ragad el ellenállhatatlanabbul a világon, mint a nevetés meg a jókedv."

"„Mi egyéb nektek a karácsony, mint az az idő, amikor számlákkal kell fizetni pénz nélkül; amikor egy évvel öregebbek vagytok, de egy órával sem gazdagabbak…?” – gúnyolódik Scrooge úr, minden idők irodalmának talán legfösvényebb, legkellemetlenebb figurája. „Humbug” – mondja megvetően a nyomorultak szent áhítatára. Ám csodálatos látomásai nyomán a nagy Ünnepre még az ő gonoszsága is megváltásra lel, a múlt és a jövő képei rádöbbentik sivár jelenének ostobaságára. 
A nagy angol mesemondó legszebb története az 1843-ban írt és most is időszerű Karácsonyi ének."

Varázslatos, tanulságos, mesés történet, és nagyon megkapó – egy nap alatt ki is olvastam, ami ugyebár nálam nagy szó, mert tényleg csak a jó könyvekkel haladok ilyen gyorsan. :) Így karácsony előtt jól esett elolvasni. Pedig, ha @vedina007 nem kezdi el ezt olvasni, biztosan nem jutott volna eszembe. Úgyhogy köszönet neki! ^^

Kiadó: Könyvmolyképző

Oldalszám: 100

Olvastam: 2009.12.20.

Osztályzat: 5/5

Címkék: novella karácsony 5* filmadaptáció ¤Könyvmolyképző¤ |Charles Dickens| -2009- #brit szerző#

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr495477694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása