C. S. Lewis: Narnia Krónikái - Caspian herceg

narnia krónikái caspian herceg.jpg

"– Bízzunk benne, hogy úgy van, ahogy mondod! Mert én egyáltalán nem emlékszem ezekre a helyekre – sóhajtott Susan. 
– Jellemző. A lányok soha nem hordanak térképet a fejükben – legyintett Edmund. A törpe és Peter buzgón bólogatott. 
– De csak mert nekünk már eleve van valami a fejünkben! – vágott vissza Lucy."

"Narnia birodalmának titokzatos törtenetét hét kötetben mondja el a világhírű angol szerző, C. S. Lewis, ezek közül az elsőt, Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény címűt vitte filmre a Walt Disney Pictures és a Walden Media. A Narnia Krónikája a Jó és Rossz örök háborúját meséli el. Olykor a csatamezőn, nyílt küzdelemben csap össze a fény az árnnyal, máskor a szív rejtett zugaiban. Ám legyenek az ütközetek akár a lélekben, akár a harcmezőn: minden összecsapás meghatározó erejű. Olyan utakon kalandozhatunk, amelyek a világ végére vezetnek, fantasztikus lényekkel köthetünk ismeretséget, megtudjuk, mi az árulás, mi a hőstett, mit jelent megnyerni vagy épp elveszíteni egy barátot. Kalandos utazás ez a fantázia birodalmában, ugyanakkor a legmélyebb valóságban. A kiadó sorozatban jelenteti meg a rajzokkal illusztrált hét kötetet. Sorozat ez, melyben minden mű önmagában is teljes egész, önállóan is lenyűgöző olvasmány. Tarts velünk, s a herceggel, ki koronájáért száll csatába."

A film csodálatos volt, egyik kedvencem. A könyv viszont túlságosan is elnagyolt. Vitathatatlanul különbözik a kettő, de a film sokkal inkább kibontott történet, többminden is van benne. Mindenesetre egész jó volt ez is. :) 
Ha be kéne lőnöm a saját mércémen, akkor a Narnia valahol fényévekkel a Gyűrűk Ura előtt, de a Harry Potter után foglalna helyet.

Sorozatrész: Narnia Krónikái #04

Kiadó: M&C

Oldalszám: 294

Olvastam: 2010.03.18.

Osztályzat: 5/4

Címkék: fantasy 4* meseregény filmadaptáció |C. S. Lewis| ¤M&C¤ -2010- #brit szerző#

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr855477707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása