Sue Townsend: A 13 és 3/4 éves Adrian Mole titkos naplója

a 13 és 3,4 éves adrian mole titkos naplójajpg.jpg

"Mole nagymama átjött, hogy közölje velem, múlt héten a spiritisztáknál bejelentették a világvégét. Azt mondta, tegnap mindennek véget kellett volna érnie. 
Korábban is átjött volna, de a függönyeit mosta."

"Hogyan viseli Adrian Mole (aki megtévesztő neve ellenére fiú) pattanásait, anyja el-, majd visszaköltözését, apja munkanélküliségét, nagyanyja harciasságát, a saját, valamint öreg barátja kutyáját, olykor csapodár szerelme közelségét, távollétét, a trónörökös esküvőjét, a mandulaműtétet és a zoknit 1982-ben? Hazájában, Angliában már mindenesetre több millióan e titkok tudói. Vagy mert a könyvet olvasták, vagy mert az abból készült musicalt látták, esetleg a BBC rádiójátékát hallgatták."

Annyira jó volt! ^^ 
[9 éves korom óta vezetek naplót, valószínűleg én is hasonló stílusban írhattam anno az enyémet… :'D] 
Sokat kacarásztam rajta, bár azért mindig ott bujkált bennem az érzés, hogy én tulajdonképpen sajnálom ezt a kissrácot… Ilyen szülőkkel… :/ Nem csoda, hogy szegény kutyát is állandóan sanyargatta: két ilyen nemtörődöm, erkölcsileg nulla embertől biztosan nem tanulhatta meg, hogy hogyan kell bánni egy háziállattal. 
(Mellesleg a nagymama nagyon nagy arc. :D) 
Kedvenc rész talán a kirándulás a British Museumba… :'D Egyébként meg szinte minden oldalon akadt néhány sor, amin felnyerítettem. :D

Kiadó: GABO

Oldalszám: 224

Olvastam: 2012.04.08.

Osztályzat: 5/5

Címkék: humor ifjúsági 5* naplóregény ¤GABO¤ |Sue Townsend| -2012- #brit szerző#

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr355474126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása