Stephen King: Tortúra

 

"Leírom, hogy VÉGE, aztán maga elolvassa, és utána maga írja le, hogy VÉGE, nem igaz? És így lesz vége, mind a kettőnknek.Látja, ezt a befejezést ki sem kell találnom. Hiába, akármit beszélnek az emberek, a valóság sem bonyolultabb, mint az irodalom. Többnyire pontosan tudjuk, mi lesz a dolgok vége."

"Paul Sheldon sikeríró, a szépkeblű közönség bálványa befejezi legújabb és legjobb regényét, minek örömére jól benyakal, s kábán autóba vágja magát. Egy veszélyes útkanyarban utoléri az észak-amerikai Sziklás-hegységben nem ritka hóvihar. 
Isten háta mögötti, magányos tanyaházából bevásárolni indul kis teherautóján Annie Wilkes, a Sheldon-regények könnyes rajongója. Az árokba borult autóroncsban kedvenc szerzőjére ismer, kinek tört-zúzott testében alig pislákol az élet. 
Kihúzza az árokból. 
Haza viszi. 
Életre kelti. 
Új Sheldon-regényt akar. Csak magának. 
Mindenáron."

Valószerű, ennek ellenére mégis megdöbbentő, iszonytató, hitetlenkedésre sarkalló, meglepő, végletekig izgalmas, felháborítóan kegyetlen könyv. A műfaj kedvelőinek mindenképpen ajánlom.
Szeretem, ahogyan King ír. Bár, most egy időre elég volt a könyveiből, de később jöhet majd egy újabb, aztán még egy, és még egy... :)

Kiadó: Európa

Oldalszám: 414

Olvastam: 2010.02.27.

Osztályzat: 5/5

Címkék: regény thriller 5* filmadaptáció ¤Európa¤ |Stephen King| -2010- #amerikai szerző#

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr912918041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása