Mark Twain: Ádám és Éva naplója

 

" Az elmúlt évek hosszú sora után be kell vallanom, hogy eleinte alaposan félreismertem Évát. Jobb vele élni a Parkon kívül, mint a Parkban őnélküle tengődni. Eleinte mindig arra gondoltam, hogy túl sokat beszél. De most mégis sajnálnám, ha ez a hang elnémulna, és soha életemben többé nem hallhatnám. "

"Végre megismerhetjük az első emberpár történetét a "leghitelesebb forrásból. Ádám és Éva "saját" naplója szívhez szóló, derűs töprengés arról, hogyan próbál eligazodni a nő és a férfi a hétköznapok gondjai és örömei, valamint a társa és a maga érzelmei között."

Történet az első emberpárról - arról, hogyan fedezik fel a körülöttük lévő dolgokat (amik mind-mind újdonságnak számítanak), és hogyan fedezik fel egymást, az emberi érzéseket...
Elképesztően beteg humorú, egyszerű, nem túlbonyolított, de fantasztikus könyv! :) Ahogyan Ádám találgatja, hogy milyen új állatfajjal áll szemben, miután fia, Káin megszületik, aztán meg ahogyan Éva göröngyökkel próbál csillagokat leszedni az égről... Ezek valahogy nem tudtak nem megnevettetni. :D
Persze, mélyebb tartalom is rejlik a könyvben, pl. Éva eszmefuttatása Ádámmal és a szerelemmel kapcsolatban. :)
Egy újabb kedvenc.
És még valami: kb. 2 óra alatt elolvasható könyvecske, ezért is tanácsolom, hogy fordítsátok rá ezt a kis időt, megéri elolvasni. ;)

Kiadó: Móra

Oldalszám: 94

Olvastam: 2009.12.19.

Osztályzat: 5/5

Címkék: humor regény ifjúsági 5* ¤Móra¤ |Mark Twain| -2009- #amerikai szerző#

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr652671423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása