Tasha Alexander: Aranykor

"Tehát barátot és egyenrangú társat szeretnél. Olyasvalakit akivel akkor is beszélgethetsz, ha nincs mit mondanotok. Aki melletted van, amikor éjszaka felébredsz."

 

"1585 – A keresztény világ leghatalmasabb uralkodója, Spanyol Fülöp esküt tesz, hogy egész Európában helyreállítja a katolikus hitet. Egyedül Anglia áll az útjában: egy gyenge, elszegényedett nemzet, amelyen egy protestáns nő uralkodik.
I. Erzsébet királynő uralkodása a háborúk, szenvedélyek és látványos teljesítmények kora volt. A birodalma védelmében megvívandó háborúra való felkészülés közepette Erzsébet küzdelmesen keresi az egyensúlyt a királyok hagyományos kötelességei és egy váratlanul támadt gyenge pont, a tengerész Sir Walter Raleigh iránt érzett szerelme között. Ám a férfi tiltott dolog marad a királynő számára, aki életével és vérével az országára esküdött fel.
Amíg azonban a külfölddel van elfoglalva, az árulás belülről rothasztja a csillogó-villogó királyi trónt. Legbizalmasabb tanácsadója gyilkos összeesküvést leplez le, mely letaszíthatta volna őt a trónról, és talán saját unokahúga, Stuart Mária is az árulók között van.
Az aranykor egy izgalmas korszak történetét meséli el: egy asszonyét, aki azért vív keresztes háborút, hogy szerelmét kordában tarthassa, hogy ellenségeit eltiporja, és hogy a nyugati világ közkedvelt ikonjaként megszilárdítsa helyzetét."

 

Hihetetlenül jó volt. Először csak azért kezdtem el olvasni, mert a kezem ügyébe akadt, aztán pedig ment, mint a karikacsapás. :) Nagyon jó könyv, megszerettem.

Kiadó: GABO

Oldalszám: 256

Olvastam: 2009.07.21.

Osztályzat: 5/5

Címkék: anglia regény történelmi 5* filmadaptáció |Tasha Alexander| ¤GABO¤ -2009- #amerikai szerző#

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvfan.blog.hu/api/trackback/id/tr332957805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása